Време читања: 3 минута

Одлична игра фудбалера Феникса 1995 у Панчеву, прича завршена до одласка на одмор

Одличном игром и победом у Панчеву, фудбалери Феникса 1995 из Старе Пазове, искупили су се за непланирани реми са Тисом на домаћем терену седам дана раније. За разлику од прошле сезоне, када је Динамо 1945 био нерешива енигма, овог пута није било дилеме по питању исхода. До одласка на одмор, тим тренера Милана Вујасина постигао је три гола и остао на деоби лидерске позиције са ОФК Бечејом 1918.
Очекивао сам позитивну реакцију играча после ремија са Тисом. Победа је као суза, надиграли смо ривала и оправдали висок пласман. Договорили смо се да изађемо високо и да офанзивом тражимо пут ка циљу, иако смо поново имали кадровских проблема. Марко Зечевић је играо ровит, стиснуо је зубе и био на терену током првог полувремена, под боловима је играо и Дејан Машић, док је Лазар Милутиновић уочи меча добио температуру, па га није било у протоколу. Идемо даље, печат на бодове освојене у Панчеву морамо да ударимо у предстојећем дуелу са ОФК Старим градом – каже Милан Вујасин, шеф стручног штаба.

Првенац је постигао талентовани Лука Девић, прошле сезоне играч Радничког (Нова Пазова). На терену није само да би се испоштовало правило о броју бонус играча, већ га је добра форма препоручила за место међу стартерима. Рођен је 31. марта 2003. године и убедљиво је најмлађи првотимац. У Панчеву је постигао још један погодак, али је поништен.
Драго ми је због гола, подударило се да затресем мрежу на утакмици где смо победили, па је задовољство двоструко. Снашао сам се после одбитка, лопта је кружила као у билијару, после акције Милана Вујасина и Дејана Машића. Много ми значе наступи за први тим, током викенда играм и Омладинску лигу Војводине, није ми напорно, јер волим фудбал – рекао је Лука Девић.

Годину дана старији Бојан Ћалић, у улози задњег везног, такође има право наступа за омладинце. Сваку утакмицу у конкуренцији сениора гледа као прилику да потврди потенцијал.
Одиграли смо добро у Панчеву, желели смо да се искупимо за испуштену победу против Тисе. На време смо постигли голове, то нам омогућило мирну завршницу. Редовно тренирам, конкуренција је јака, па ме то вуче да дајем максимум кад год добијем прилику од стручног штаба. Био сам стартер на свим утакмицама у досадашњем делу првенства – рекао је Бојан Ћалић.

Други погодак, погрешно је приписан Марку Зечевићу, јер је стрелац био Дејан Машић, казнивши неспоразум голмана и штопера, а учествовао је у акцијама код преостала два гола.
Заслужена победа, боље смо отворили меч и са три брза гола потврдили победничке амбиције. Одиграли смо ангажованије него пре седам дана против Тисе. Помак у игри је био очигледан и то се одразило на резултат. Играо сам ровит, тим је на првом месту, изгурао сам свих 90 минута. Прија поглед на табелу, настављамо трку са Бечејцима – истакао је Дејан Машић.
М. Менићанин

Нова мајсторија Вујасина

После мајсторије у мечу са ОФК Вршцем, када је левом спољном лобовао голмана Јеверичића, искусни офанзивац Миле Вујасин, приредио је ново ремек-дело. Приметио је да је голман Панчеваца на пар метара од линије, па га је лоб ударцем са 35 метара, приморао на капитулацију.

Бинго бонуси: Бојан Ћалић и Лука Девић ФОТО: Феникс 1995