Време читања: 2 минута

Фудбалери Феникса 1995 преузели лидерску позицију

Победа у Зрењанину, са потписом Марка Зечевића, уз пораз ОФК Бечеја 1918 у двобоју са Вршчанима, трасирала је фудбалерима Феникса 1995 из Старе Пазове пут ка лидерској позицији. Поглед на табелу одавно није био лепши, до врха се тешко стигло и сада предстоји још већи изазов – задржати штафету.

Милан Вујасин, шеф стручног штаба, тражио је од играча да буду дисциплиновани крај Бегеја, свестан да и најмање опуштање може да представља камен спотицања.

-Тешко примамо голове, видело се то и у Зрењанину, где смо осујетили све покушаје домаћина да нас угрози. Раднички је имао ширу играчку лепезу, него на претходна два меча, јер су се у тим вратили поједини стандардни првотимци, што нас је приморало да уложимо додатне напоре да бисмо меч усмерили у жељеном правцу. Остварили смо циљ, било је шанси и за убедљивији тријумф, али сладак је и минималац. Идемо добрим путем, бодовни учинак је огледало залагања – каже Милан Вујасин, шеф стручног штаба.

Због повреде, Марко Зечевић је, недуго по постигнутом голу, морао ван терена. Рођен је 1990. године, па је један од најискусних првотимаца. Током каријере, носио је дрес Новог Сада, ОФК Бачке, Јавора и Братства 1946.

-Очекивали смо захтеван испит, јер против нас сви играју са додатним мотивом. Ово је трећи узастопни меч у гостима на којем смо сачували мрежу. Добио сам дуел са дефанзивцем, изашао испред голмана и погодио мету. Драго ми је да је тај детаљ пресудио. Нисам могао да останем до краја у игри, осетио сам бол у ложи, па сам одмах тражио измену – каже Марко Зечевић.

Терет броја 10 на леђима успешно носи Дејан Машић. У Зрењанину је приграбио епитет играча утакмице, игра у доброј форми и екипу држи на зацртаном курсу.

-Чим пружимо максимум и свако одигра најбоље што уме у својој зони одговорности, не постоји непремостива препрека. Раднички има младу екипу, вреди више од тренутног пласмана, али ни много јачи ривал не би нас зауставио. Имали смо више удараца у оквир гола, превагнуо је један потез, често ћемо се сусретати са таквим сценаријом, јер је лига квалитетнија него прошле сезоне – истакао је Дејан Машић.

Рампу је спустио голман Вукашин Пилиповић (21), све лопте упућене ка њему, покупио је као кликере. Стасисти чувар мреже, поникао у Војводини, за кратко време је постао ослонац тима.

-Сваку утакмицу гледамо као прилику за ново доказивање вредности. На крилима сјајне атмосфере у клубу, правимо крупне кораке, иако смо свесни да се првенство тек захуктало. Победа на Бегеју је као суза, били смо бољи, показавши да досадашњи резултати нису случајност. Штафета је у сигурним рукама – нагласио је Вукашин Пилиповић, голман Феникса 1995.

М. Менићанин

Инђић: Нема еуфорије

Председник Милић Стојаковић и спортски директор Милорад Инђић, не дозвољавају еуфорију, иако не крију задовољство, услед чињенице да је тим прокрчио пут до лидерске позиције.

-Пред нама је још пуно изазова, нема еуфорије, чврсто смо на земљи. Направљена је добра селекција кадра, резултати нису плод случајности. Окренули смо се мечу са Тисом, желимо да победом останемо на врху – рекао је Милорад Инђић, спортски директор.