Време читања: 2 минута

Искусни дефанзивац Феникса 1995 пред испит у Зрењанину 

Најбољу одбрамбену линију, по учинку у уводних пет кола, има Феникс 1995 из Старе Пазове, јер је капитулирала два пута. Уз младог голмана Вукашина Пилиповића, бекове Николу Анђелковића и Александра Поповића, сигурност уливају штопери Јован Качаревић и Александар Радишић.
Из дербија са ОФК Вршцем, чета тренера Милана Вујасина, изашла је уздигнутих руку и вреба кикс водећег ОФК Бечеја 1918, са бодом више. Предстоји гостовање у Зрењанину, а стручни штаб од играча захтева да понове озбиљан приступ, пошто је свака утакмица нови тест вредности.
-Имали смо тежак распоред на старту првенства, од пет утакмица, три пута смо гостовали. Да није било минималног пораза крај Тисе, учинак би био максималан, али догодио нам се слаб дан у двобоју са лидером. Већ у наредном колу, против ОФК Вршца, вратили смо се на победнички колосек. Пријају комплименти за игру, леп је и поглед на табелу, иако се трка тек захуктала – каже Александар Радишић.

Стамени дефанзивац, рођен је 1989. године, током каријере, бранио је боје Доњег Срема, Инђије, Долине и Земуна. Иако му то није опис задатака, минуле сезоне, постигао је пет голова за Први мај, чију опрему је раздужио после шест година.
-Клуб је по организационој структури и условима превазишао српсколигашке оквире. Драго ми је да сам део здраве фудбалске приче, са задовољством идем на тренинге и из ове перспективе могу да кажем да сам повукао одличан потез доласком у Феникс 1995. Досадашњи резултати потврђују да смо добро радили током припремног периода и да је направљена квалитетна селекција кадра.

Зрењанинцима не цветају руже, кадровски проблеми су пореметили ритам тима са Бегеја, али искусни дефанзивац позива на опрез.
-Не гледамо у туђе двориште, уздамо се у сопствене вредности уочи сваке утакмице, па и пред испит на Бегеју. Када индивидуални квалитет подредимо систему, успех тешко може да изостане. Поштујемо све ривале, лига није наивна и нема унапред уписаних бодова. Само озбиљан приступ, уз дисциплиновану игру, представља пут до циља.
У најбољим играчким годинама, са богатим стажом, не само на српсколигашкој сцени, ослонац је саиграчима. Други штопер, Јован Качаревић, млађи је девет година, а у тандему функционишу као швајцарски сат.
-Први пут играмо заједно, али то се не примећује на терену. Одлично се допуњујемо, међусобно исправљамо грешке и у служби смо колектива. Најлепше је када победимо, а мрежа остане нетакнута. Из чврсте одбране, крећемо у опасне нападе, имамо брзе крилне нападаче. Само да нас мимоиђу повреде и картони, комплетни можемо сваког да победимо – јасан је Александар Радишић, штопер Феникса 1995.
М. Менићанин