Време читања: 2 минута

Меморијални турнир “Пера Јоцић“

Свечано је било на отварању 19. Меморијалног турнира “Пера Јоцић“, чији учесници су ове године кадети, односно играчи рођени 2005. и 2006. године, из четири новосадска клуба. Присутнима се обратио Миодраг Цвијић, генерални секретар ФС Војводине, изразивши задовољство због чињенице да традиција није изневерена:

Ово је прилика да млади играчи скрену пажњу и демонстрирају раскошан таленат. ФС Војводине је уложио много труда да би организација била на највишем нивоу.

Финале је на програму сутра у 10 часова у ФЦ “Вујадин Бошков“. Биће то реприза прошлогодишње борбе за пехар, који брани Војводина, с обзиром да је тада победила Кабел (2:1).

Војводина – Пролетер 6:0 (4:0)

Фудбалски центар “Вујадин Бошков“. Судија: Марко Димоски (Нови Сад). Стрелци: Јурешић у 11, 18. и 48, Крачун у 22. и 30. и Пејовић у 55. минуту.

ВОЈВОДИНА: Стефановић, Средојевић, Д. Павловић, Пиваш, Малеш, Стајки, Пејовић, Мићуновић, Михајловић, Јурешић, Крачун. Играли су још: Тодић, Поповић, Л. Павловић, Црновчић.

ПРОЛЕТЕР: И. Недељковић, Н. Илић, Ћеран, Латковић, Миланов, Ћеха, Цицмил, Д. Недељковић, С. Илић, Бошњачки, Бандић. Играли су још: Бабаљ, УМићевић, Холик.

На крилима неухватљивог Јурешића, режисера хет-трика, потпомогнутог Крачуном, надахнута Војводина је већ у првом полувремену завршила посао око пласмана у финале.

Кабел – РФК Нови Сад 1921 2:1 (1:0)

Стадион крај Штранда. Судија: Немања Кампић (Нови Сад). Стрелци: Лучар у 27. и Којадиновић у 61. за Кабел, Јовановић у 63. за РФК Нови Сад 1921.

КАБЕЛ: Клаић, Стефановић, Лучар, Домазетовић, Миливојевић, Ливазовић, Ружић, Томић, Веселиновић, Инђић, Кртолица. Играли су још: Живојнов, Којадиновић, Бобош, Ивковић, Станковић, Ђокић, Лазић.

РФК НОВИ САД 1921: Вумак, Јевтић, Јовановић, Љубојев, Мирковић, Јосић, Тривуновић, Петровић, Орловић, Глишић, Ђерић, Играли су још: Золотић, Кнежевић, Гардиновачки, Брахими, Девић, Божовић, Текић.

Занимљивији је био полуфинални окршај крај Штранда, где су фудбалери Кабела, головима Немање Лучара и Ивана Којадиновића, повели са 2:0, а дозу неизвесности унео је Аљоша Јовановић. На крају, тим тренера Ениса Турковића, прескочио је препреку.

М. Менићанин

Фото: ФЦ ,,Вујадин Бошков“