Време читања: 3 минута
ОФК СИРИГ КРОЗ БАРАЖ НИЈЕ УСПЕО ДА ОСТВАРИ ИСТОРИЈСКИ ПЛАСМАН НА ВОЈВОЂАНСКИ “ЈУГ“

Епилог баража за попуну војвођанског “Југа“, фудбалерима ОФК Сирига, није донео историјски успех. Бољи у међусобном окршају другопласираних тимова Прве новосадске и Сремске лиге, био је Срем (Сремски Михаљевци). Можда је могло да буде другачије да Сирижани у првој утакмици нису добили други гол четири минута пре краја утакмице, јер би им, са психолошког аспекта, било лакше да јуре минус од једног гола, али упркос свему, треба бити објективан и констатовати да је Срем, са плејадом искусних играча, својевремено доказаних у Супер лиги, попут Владимира Ђиласа (41) и Жарка Јеличића (40), заслужио да се опроба у вишем рангу. Пред пуним трибинама, у реваншу, Сирижани су дошли до вођства већ у 5. минуту, пошто је Никола Полић крунисао асистенцију Милорада Косића, па је изгледало да поседују капацитет да у преосталом току меча стигну бар до 2:0 и ривалу узврате истом мером, чиме би изборили пенале. Недостајало је концентрације по несносној врућини, погодили су и пречку, док су гости у 89. минуту, после корнера, поготком Стефана Бајловића, који је ушао у игру 120 секунди раније, ударили печат на победу из првог меча. Тако ће општина Пећинци, после Доњег Срема 2015 и Шумара (Огар), имати још једног представника на “Југу“.

Прижељкивали су љубитељи фудбала у темеринској општини да, уз Младост, Слогу и ТСК, и четврти клуб заигра у истој лиги, чиме би се повећао број комшијских дербија, својеврсних магнета за гледаоце, али такав сценарио мораће да сачека неки други тренутак. Сирижани треба да буду поносни на учинак у протеклој сезони и да неуспех у баражу не доживе трагично. Остварили су 21 победу, пет ремија и два пораза, уз гол-разлику 65:15 и трку окончали са пет бодова мање од Шајкаша 1908, повратника међу војвођанске лигаше. Милан Ђанковић, постигао је 15 голова, док је Марко Бурка, новајлија из новосадске Славије, режирао 13 погодака. Током сезоне, са клупе су дириговала тројица тренера.

Јесењу етапу, изнео је Ненад Рајић, потом отишао у Младост (Бачки Петровац), а наследио га је Бранислав Антић. Није се дуго задржао, па је од четвртог пролећног кола кормило преузео Саша Милановић. Искуством и харизмом, задржао је брод на жељеном курсу, али остао је жал због промашеног пенала у дербију сезоне и пораза од лидера из Ковиља. По именима клубова, Прва новосадска лига, наредне сезоне, биће никад интересантнија, обзиром да су се из вишег ранга вратили Славија, Индекс и Цемент. Несумњиво је да ће Сирижанима бити теже да понове одличне резултате, али руководство клуба има јасну визију и успех не жели пречицом, нити преко ноћи. Зоран Ковачевић, председник клуба, и Слободан Вукадиновић, секретар, са сарадницима из управе, морају најпре да реше питање новог тренера, имајући у виду споразумни прекид сарадње са Сашом Милановићем, одмах после баража, а затим да сачувају окосницу екипе. Евидентно је да је направљен добар темељ, док је недостајуће нијансе потребно створити кроз још озбиљнији рад и додатну селекцију кадра. У Сиригу су одавно направљени инфраструктурни услови за већу сцену од подручне лиге, а протеклог викенда на клупској згради урађени су мурали посвећени Мирославу Тешићу и Милошу Мишчевићу по којима спортски комплекс и носи име “Мика и Мишке“, чувајући сећање на некадашње играче.

М. Менићанин

СТЈЕПАНОВИЋ ПРВИ НОВАЈЛИЈА

Неће бити одступања од високо постављеног циља, виши ранг биће на нишану и наредне сезоне. Креиран је списак жеља потенцијалних новајлија, па се кренуло у реализацију. Благоје Стјепановић (23), крилни нападач, после шест месеци, напустио је Јединство (Руменка) и представља првог новајлију. Током каријере, наступао је за Хајдук (Чуруг), Војводину (Бачко Градиште), темерински ТСК и Младост из Бачког Јарка.