Време читања: 2 минута

Слога Темерин – Цемент Беочин

Не само да су се фудбалери Слоге из Темерина, освајањем три бода против Радничког, искупили за стартни пораз од Ердевичана, већ су прекинули и неугодну традицију, пошто су на претходних 13 мечева у Новој Пазови само једанпут, и то 10. септембра 2005. године, изборили реми (1:1). Војевала су ова два клуба битке и у српсколигашкој конкуренцији, константно су се Пазовчани сладили бодовима на домаћем терену, а серији њихових успеха у сремској равници дошао је крај, чему је највише кумовао офанзивни везиста Дарко Грујић. Над њим је скривљен пенал, који је у вођство претворио Немања Стојшић, док је почетком другог полувремена ударцем главом крунисао центаршут Роберта Пастора.
-Била је то акција из уџбеника, иницијатор је био Милош Богавац, проследио је лопту на страну до Роберта Пастора, утрчао сам правовремено и главом продужио лет лопте у мрежу домаћина. Што се тиче пенала, био сам у дуелу са голманом, контакт је постојао. Победа је као суза, били смо бољи, желели смо да се искупимо за пораз са премијере, када смо у другом полувремену прокоцкали бодове – каже Дарко Грујић.
Успех добија на тежини, јер је остварен без помоћи капитена Васе Зелића и Стефана Бановића, док је Немања Краговић, иако га је мучио примицач, стиснуо зубе и био у одбрамбеном бедему.
-Многи су нас унапред отписали пред меч у Новој Пазови, позивајући се на традицију и неповољан психолошки моменат после пораза од Ердевичана. Демантовали смо их на терену, одиграли смо једну од најбољих утакмица у последње време, вративши мир у кућу. Променили смо тим у односу на прошлу сезону, потребно је и мало стрпљења да бисмо сложили све коцкице. Евидентно је да играмо брже, лакше освајамо простор.
Зар разлику од негативних традиција са Ердевичанима и Пазовчанима, међусобни скор црвено-белих и Цемента, када су у питању мечеви у Темерину, обојен је позитивно. На претходних десет мечева, рачунајући и српсколигашке окршаје, Слога је победила шест пута, уз четири ремија.
-Прошле сезоне смо двапут победили Беочинце и немам дилему да ће бити мотивисани да прекину негативан низ. Имају добар тим, један од најбољих у лиги, али ником неће бити лако у дуелима са нама, па очекујем рововску борбу. Ако поновимо издање из претходног кола, можемо да се надамо позитивном епилогу. Био бих задовољан и минималцем, јер бисмо тиме направили одличну увертиру за комшијски дерби у Бачком Јарку – рекао је Дарко Грујић, везиста Слоге.
М. Менићанин

Брат Немања на другој страни

На супротним странама, биће браћа Дарко и Немања Грујић, а прошле сезоне носили су дрес Слоге. Право да дебитује за Беочинце, стекао је Алекса Мијаиловић, оставио је дубок траг у Темерину, док ће против некадашњег клуба играти и дефанзивац Милош Вилотијевић.
-Први пут ћу играти против брата, у Слоги смо током два мандата били заједно. Позиције су нам такве да нећемо бити у директним дуелима – рекао је Дарко Грујић.

Парови трећег кола:

28/29. август 16.30

субота

Слога Темерин – Цемент Беочин

Раднички Шид – Слобода (ДТ)

Ветерник – Раднички (НП)

недеља

10.00 Индекс – Слога (Е)

Подунавац – Јединство

Доњи Срем 2015 – РФК Нови Сад 1921

Дунав (СБ) – Младост (БЈ)

Хајдук Дивош – Будућност (СН)