Време читања: 2 минута

Јарачани без избора у двобоју са Радничким (НП)

Не тако давно, фудбалери Младости из Бачког Јарка и Радничког (НП), војевали су српсколигашке битке. Актуелни тренутак је другачији, за бодове се боре на војвођанском “Југу“, а Пазовчани су пет корака испред плаво-белих, који су у серији од шест мечева без победе. Мирко Давидовић, преузео је кормило пре три седмице, суочен са прегршт кадровских проблема.

Ни у Ердевику, у минулом колу, нисмо били компплетни. Недостајали су Драган Борић, Милан Ковачевић и Борислав Бајић. Имали смо бод у џепу после првог полувремена, али у уводним минутима наставка смо брзо добили три гола, чиме су распршене наде да можемо да изненадимо ривала – каже Мирко Давидовић, тренер Младости.

Двобој са Радничким, означен је као прекретница. Победа би подигла самопоуздање пред финиш јесењег дела, док о другачијем епилогу на Ливадици не желе ни да размишљају. Недавни меч са РФК Нови Сад 1921 (1:1), кандидатом за пласман међу српсколигаше, показао је да Јарачани вреде више од тренутног пласмана у доњем делу.

Ситуација је деликатна, није пријатно, када се игра под императивом победе. Немамо много избора, све осим освајања три бода значило би останак у лавиринту резултата испод очекивања. Пазовачни су, после три стартна неуспеха, стабилизовали форму, нанизали су шест мечева без пораза.

Јарачане охрабрује добра форма голмана Немање Ромића, у Ердевику је, упркос убедљивом поразу, био најсветлија тачка. Уздају се у тренутак инспирације Адиса Куртишија и искуство Зорана Зукића, а верују да је дошао тренутак да се пробуди и нападач Александар Грковић.

Стварамо шансе, али реализација није на жељеном нивоу. Најбољи стрелац тима је штопер Борислав Бајић. Нападачи никако да прораде, потрошили су кредите. Повољна околност је чињеница да је кадровска ситуација боља, јер рачунамо на све адуте. Изгубили смо превише бодова на Ливадици, надам се да ћемо из петог покушаја режирати прву победу на домаћем терену – истакао је Мирко Давидовић, тренер Младости.
М. Менићанин

ФОТО: Тренер Мирко Давидовић