Време читања: < 1 минут

Буквић заблистао на дебију

После промене тренера и повратка Јована Самарџића на кормило, темерински ТСК је уписао две победе, уз ватромет голова против Фрушкогорског партизана (3:2) и Борца из Новог Сада (5:4), чиме је направљена одлична увертира за двобој са лидером Шајкашем 1908. Мрежа тима из Ковиља је нетакнута 450 минута, па ће стрелци црвено-белих имати додатни мотив да реше ребус.

Никола Лазић, председник клуба, повукао је одличан потез ангажовањем Мирослава Буквића (Цемент), режисера хет-трика на дебију против Борца. Прве минуте, уписао је и Милош Тришић (Јединство, Руменка), док је Боро Пролић дошао из градског ривала Слоге, пратећи пут везисте Николе Томића, који се вратио у ТСК.

У финишу прелазног рока, стигла су браћа Илија (Будућност, Гложан) и Зоран Влаисављевић (Јединство, Руменка). Одрешене руке су добили Владимир и Михајло Михајловић, на почетку припрема донели су папире из Војводине (Бачко Градиште), али сарадња је кратко трајала.

-Морали смо да реагујемо после слабог учинка у уводна три кола и освојена три бода. Заоштрили смо конкуренцију у финишу прелазног рока, дугујемо захвалност спортским пријатељима из Слоге и Јединства, јер су играчима изашли у сусрет око папира. Са нестрпљењем очекујемо опоравак Јове Пуповца, док су после паузе почели да тренирају леви бек Борис Брежњак и капитен Тамаш Варга. Верујем да ће слика у наставку првенства бити лепша, јер сад имамо ширу играчку лепезу – рекао је Никола Лазић, председник клуба.

М. Менићанин