Време читања: 2 минута

Меморијални турнир “Пера Јоцић“

У финалу 19. Меморијалног турнира “Пера Јоцић“, кадети Војводине, играчи рођени 2005. и 2006. године, били су успешнији од градског ривала Кабела (6:0), одбранивши пехар. Била је то реприза прошлогодишњег финала, а тада су црвено-бели славили – 2:1. Тим тренера Горана Зекића, на импресиван начин је потврдио доминацију, јер је и у полуфиналу, против Пролетера, остварио идентичан резултат.
Победнички пехар, уручио је Драгољуб Самарџић, потпредседник Фудбалског савеза Војводине, док је пехар играчима Кабела отишао из руку Миодрага Цвијића, генералног секретара ФСВ.
За најбољег играча турнира, проглашен је Лазар Јовановић (Војводина), а његов саиграч Мирко Јурешић је најуспешнији стрелац. Признања им је уручио Новак Кострешевић, председник ФСГ Нови Сад. Мрежу је најбоље чувао Виктор Матић (Војводина), признање му је предао делегат Војислав Кесић, некадашњи голман.
-Поносни смо на чињеницу да се турнир организује дуги низ година и да је прешао праг пунолетства. Утисци су позитивни, све је протекло на највишем нивоу – нагласио је Миодраг Цвијић, генерални секретар Фудбалског савеза Војводине.
М. Менићанин

Војводина – Кабел 6:0 (3:0)

Фудбалски центар “Вујадин Бошков“. Судија: Немања Кампић (Нови Сад). Помоћници: Никола Вукмановић и Јелена Васиљевић (обоје Нови Сад). Стрелци: Јовановић у 20. и 47, Поповић у 11, Пиваш у 37, Живојинов (аутогол) у 60. и Велицки у 70. минуту.

ВОЈВОДИНА: Стефановић, Малеш, Крачун, Л. Павловић, Пиваш, Мићуновић, Црновчић, Поповић, Л. Јовановић, Влајков, Јурешић. Играли су још: Матић, Велицки, Михајловић, Продановић, Средојевић, Боројевић, М. Јовановић. Тренер: Горан Зекић.

КАБЕЛ: Клаић, Лазић, Стефановић, Живојинов, Лучар, Ђокић, Ливазовић, Ивковић, Којадиновић, Веселиновић, Бобош. Играли су још: Кртолица, Инђић, Миливојевић, Домазетовић, Ружић. Тренер: Енис Турковић.