Време читања: 2 минута

Новосадска лига

Након осам година, Срђан Глигорић напустио је новосадску Славију. На Салајку је стигао у лето 2012. године. Наступао је за црвено-плаве у три такмичења, Градска лига Нови Сад, Новосадска и војвођанска лига. Сарађивао је са три тренера Жељком Новаковићем, Александром Омаљевим и на крају са Драганом Шипком.

-У Славију сам дошао на позив тренера Новаковића (тада ГЛ Нови Сад), предочио ми је амбиције, брзо смо се договорили. Не треба изоставити ни господина Радослава Чоловића који је тада био на челу клуба. Одмах, после годину дана, пласирали смо се у виши ранг. Затим, незаборавна сезона у Новосадској лиги, друго место, тик иза Ветерника, довољно за пласман у бараж. Жреб нас је спојио са Подунавцем, на нашем терену било је нерешено, док смо у Белегишу на крилима Луке Јованића, сада једног од водећих стрелаца СЛВ, успели да се домогнемо Новосадскo-сремске зоне (сада ВФЛ “Југ”). У четвртолигашком рангу задржали смо се три сезоне, а последњих година наступао сам за Салајчане у такмичењу под окриљем ФСГНС – Новосадска лига. Дошло је време да променим средину. У Славији сам на свакој утакмици давао максимум, стекао пријатеље за цео живот, па клуб напуштам уздигнута чела.

-Сјајну сарадњу имао сам са Жељком Новаковићем, са којим сам и данас у контакту.
Поред тога, захвалио би се и садашњим руководиоцима Милошевићу, Крсмановићу и Шћепановићу на изванредним условима које су нам омогућили откако су преузели клуб.
Тренеру Шипки и играчима желим сву сећу у наставку трке, са жељом да поправе тренутни пласман – изјавио је двадесетшестогодишњи Глигорић, који се сналази на више позиција у одбрани.