Време читања: 2 минута

Бараж за Прву лигу Србије

Телеоптик – Младост ГАТ 1:2 (0:1)

Земун – Спортски центар Телеоптик. Гледалаца: око 1000. Судија: Милан Милановић (Ћуприја). Стрелци: Јованић у 21. и Каурин у 82. за Младост ГАТ, а Марковић у 60. минуту за Телеоптик. Жути картони: Стакић, Драгић, Кнежевић (Телеоптик), Швоња, Дивац, Илић, Каурин, Јовановић (Младост ГАТ).

Телеоптик: Славковић, Стакић (од 90. Обрадовић) Ћорковић, Маринковић (од 80. Лекић), Суботић, Ђурковић, Драгић, Минић, Марковић, Кнежевић, Благојевић.

Младост ГАТ: Слијепчевић, Јовановић, Бабић, Швоња, Гојковић (од 77. Каурин), Јованић, Ренић (од 70. Поповић), Јелић, Дивац (од 77. Спасић), Станић (од 88. Вукаљевић), Илић (од 46. Асани).

Историјски успех Новосађана и пласман у Прву лигу Србије.

Јованић је поново показао да је мајстор за бараж утакмице, изборивши се за позицију на око 20 метара од гола, прецизним ударцем погодио је угао – 0:1. Могла је Младост и пре до предности, али је голман Телеоптика зауставио Ренићев шут, правовременом интервенцијом отклонио опасност.

Тргле су се “Партизанове бебе” од самог старта другог дела стезали су обруч око гола ривала. Као плод такве игре, дошли су до изједначења, Видо Марковић се опет уписао у стрелце – 1:1. Нису одустајали домаћи, желели су до потпуног преокрета, после Благојевићевог ударца главом, пречка је била савезник Алексе Слијепчевића, а неколико минута раније Марковић је за мало био непрецизан. Казна за промашаје стигла је у финишу, Јованић је одиграо улогу асистента, а Славковића је матирао Драгомир Каурин, нациљавши Прву лигу Србије.