Време читања: 2 минута

Српска лига “Војводина”

Раднички (Зрењанин) – Омладинац (Нови Бановци) 2:1 (0:0)

Зрењанин – Стадион крај Скробаре. Гледалаца: 200. Судија: Јанковић Александар (Панчево). Стрелци: Чушић у 67. и Бачвански у 69. минуту за Раднички, а Зорица у 50. минуту за Омладинац. Жути картони: Ћушић, Бјелица, Јованов, Руњевић, Бачвански (Раднички), Стаилковић, Мисић, Савић, Грбовић, Гајич, Лежаић (Омладинац).

Раднички (Зрењанин): Бачко, Ћушић, Бјелица, Јованов, Руњевац, Илић (од 84. Вујовић), Гајиловић (од 90. Сарић), Бачвански, Јањатовић (од 61. Павлов), Туркуљ, Павковић (од 46. Kрстинић).

Омладинац (Нови Бановци): Стаилковић, Мисић (од 70. Радојчић), Иветић, Бајић (од 46. Мојсиловић), Зорица, Рнић , Савић , Грбовић (од 87. Павловић), Лежаић, Скорупан (од 78. Будимир).

Фудбалери Радничког су на свом терену крај “Скробаре” дошли до прва три бода у сезони победивши екипу Омладинца из Нових Бановаца резултатом 2:1.

Узбудљива утакмица, по један једанаестерац на обе стране, гости нису реализовали свој и уследио је преокрет.

Први су припретли гости кад се Скорупан изборио за лопту, проследио је до Зорице, чији је ударац завршио преко пречке. У новом нападу Омладинца, после центаршута Гајића у дуелу су били Лежаић и голман Бачко, лопта је завршила у мрежи Зрењанинаца, али је на сигнализацију помоћника, досуђен прекршај над голманом Бачком и погодак је  поништен.

Било је нервозе и доста грешака на обе стране. У 36. минуту домаћи су могли до вођства када је, после дуела  Јањатовића и голмана Стаилковића, лопта дошла до  Јованова који је шутирао преко гола. У финишу првог дела покушај Грбовића из слободног ударца, али Бачко брани.

На почетку другог полувремена гости су дошли у вођство. Центаршут Гајића из слободног ударца, с десне стране, усамљени Зорица је искористио и са пет метара послао лопту иза Бачкових леђа.

У 62. минуту гости су имали прилику да потпуно реше меч. Лежаић је оборен у казненом простору, судија Александар Јанковић из Панчева показао је на пенал, а шут Лежаића Бачко је одбио. Зорица је прихватио одбијену лопту, али је и на његов ударац млади чувар мреже Радничког добро реаговао.

Четири минута касније дошло је до изједначења. Kрстинић се дриблингом ослободио чувара на левој страни, пребацио лопту на супротни део терена до Бачванксог, који је додао до Ћушића чији је ударац завршио у мрежи Стаилковића. Два минута касније радост Зрењанинаца за победу. После дуела са Стаилковићем, Илић је пао, судија Јанковић показао на пенал, а сигуран извођач најстроже казне био је Бачвански за коначних 2:1 и прва 3 бода домаћих који у следећем колу путују у Руму. Омладинац ће на свом стадиону дочекати Тису из Адорјана.

Снимак комплетне утакмице: