Време читања: 3 минута

Српска лига “Војводина”

Миле Вујасин офанзивац Феникса 1995 јунак дербија са ОФК Вршцем (2:0)

Број гледалаца на трибинама је огледало резултата тима, а фудбалери Феникса из Старе Пазове, играју одлично у овом првенству, па не изненађује околност да је навијача све више на велелепној Феникс арени, у срцу сремске равнице. Минулог викенда уживали у одличном издању амбициозног српсколигаша и победи против ОФК Вршца (2:0). После два кола паузе, због црвеног картона, на терен се вратио Миле Вујасин и сходно реномеу играча са суперлигашким искуством кумовао епилогу.
-У минулом првенству, Вршчани су славили оба пута, па смо имали додатни мотив. Ушли смо озбиљно у меч, али није кренуло по плану, јер је током првог полувремена затајила реализација. Погодили смо пречку, створили још неколико опасних ситуација пред голом ривала, пропустивши прилику да већ тада меч уведемо у мирнији ток. Гости су покушали у уводних 15 минута другог полувремена да стекну предност, није им то дозволио голман Вукашин Пилиповић. Преломни тренуци били су током последњих пола сата, упорност се исплатила и заслужено смо освојили бодове – каже Миле Вујасин.

Учествовао је у акцији код водећег гола, док ће се мајсторија из 77. минута дуго препричавати. Прихватио је лопту на углу казненог простора, испред њега је био дефанзивац гостију, па су сви очекивали центаршут. Одлучио се на лоб ударац левом спољном, голман је био изненађен, није ни успео адекватно да реагује. Погодак за ТВ шпице…
-Акцију је почео Марко Зечевић, а Лазар Милутиновић је дијагоналом сервирао лопту. Испред себе сам имао противничког играча, учинило ми се да нико не очекује ударац и у том тренутку сам одлучио да покушам да лобујем голмана. Позиција је била тешка, али ризиковао сам, јер сам и на тренинзима пар пута успевао нешто слично. Ово ми је најлепши гол у досадашњој каријери. Са пуно оптимизма припремамо се за гостовање у Зрењанину – рекао је Миле Вујасин.

Као брзи воз по десној страни, јурио је расположени Лазар Милутиновић. Уносио је пометњу у одбрану, а после његовог ударца лопта је погодила штопера гостију и одсела у мрежи за вођство.
-После пораза у Бечеју, желели смо да се искупимо и покажемо да је то био само слаб дан. Поправни испит смо положили, поново смо на победничком колосеку и циљ је да останемо што дуже. Вршчани су гостовања у Сомбору и Новим Бановцима окончали победама, па смо били обазриви. Драго ми је да је навијача све више на трибинама, евидентно је да смо стекли њихово поверење. Лепше је играти у таквом амбијенту – истиче Лазар Милутиновић.
Уз мало среће и више концентрације, могао је до хет-трика. Наглашава да је у служби колектива и да је битно да се множе бодови.
-Доћи ће и голови, нисам оптерећен. Прегрмели смо тешке ривале у уводних пет кола, чак три пута смо гостовали. Бечејци су лидери, имају бод више и вребамо њихов кикс. Идемо у Зрењанин, па дочекујемо Тису, циљ је да прескочимо обе препреке. Нема унапред уписаних бодова, вредност морамо да доказујемо из кола у коло, јер је то једини начин да останемо у врху – јасан је Лазар Милутиновић.
М. Менићанин

Одбрана без премца

Вукашин Пилиповић је оставио одличан утисак против ОФК Вршца. Млади голман рођен 1999. године, без грешке је чувао мрежу, сигурност су уливали и штопери Александар Радишић и Јован Качаревић. Одбрамбена линија је у досадашњем делу трке капитулирала само два пута и по свим параметрима је најбоља у лиги.

https://www.instagram.com/p/CTxQyEvoalu/?utm_medium=copy_link