Време читања: 3 минута

Душан Медић, тренер Слоге из Темерина, после одличног старта на војвођанском “Југу” уз максималан учинак у гостима 

Пету сезону на војвођанском ”Југу”, по губитку српсколигашке визе, фудбалере Слоге из Темерина, красе одлични резултати. После десет кола, црвено-бели су четвртопласирани, са три бода мање од новог лидера Доњег Срема 2015. Могу да се похвале чињеницом да једини имају максималан учинак у гостима, јер су уписали свих пет победа, уз гол-разлику 12:3, а у својим редовима имају и Дарка Грујића, тренутно водећег стрелца лиге, са девет голова.

За разлику од ранијих сезона, када смо имали проблема у јесењем делу, због којих смо касније плаћали данак и грчевито се борили да сачувамо статус, овог пута је прича кренула у лепшем смеру. Направили смо добру селекцију кадра, погодили не само са новајлијама, већ и са тренером, који је играче устројио у систем у којем свако ради најбоље што зна у својој зони одговорности – задовољно истиче Јован Балабан, председник Слоге.

Не тако давно, Слога је представљала битан фактор на српсколигашкој сцени, где се такмичила дванаест година узастопно. Упркос бодовном берићету, амбиције нису изашле из оквира пројектованих пред почетак трке.

Постало је стресно да сваке сезоне опстанак јуримо у последњем колу. Желимо да освојимо довољно бодова за мирну пролећну трку, а пласман међу водећом петорком био по мери. Идемо добрим путем, играчи остављају срце на терену, дају максимум на свакој утакмици и то не може да прође незапажено. Драго ми је да се о Слоги поново прича уз пуно респекта у лиги са девет бивших српсколигаша – рекао је Јован Балабан.

Неизбежно је у целој причи не истакнути допринос тренера Душана Медића. Рођен је 1983. године, занат је почео да пече у матичном Његошу из Ловћенца, наставио у ОФК Врбасу и Тиси из Адорјана, док је у српсколигашу Хајдуку 1912 био помоћник Драгана Ивановића, Зорана Ћирића и Петра Курчубића. Едукацију је издвојио међу приоритете, стекао је Б лиценцу и наставља тренерско школовање.

Из ове перспективе, нисам погрешио што сам дошао у Слогу. Уживам у фудбалу, улажем пуно енергије да бисмо се позиционирали на месту које нам припада по свим параметрима. Играчи су јунаци, после сваке утакмице, учине ме поносним, јер се лавовски боре. Једини тим који нас је надиграо у досадашњем делу сезоне је Хајдук из Дивоша, наивно смо добили голове у раној фази меча. Остали се нису наиграли против нас – каже Душан Медић, тренер Слоге.

Многи су били сумњичави, када је, после епизоде у Србобрану, који је несрећно испао са војвођанског ”Севера”, иако је пролетос освојио 26 бодова, преузео кормило Темеринаца. Доказао је да посвећеност помера лествицу навише.

Навикао сам да се борим са предрасудама, а добронамерне критике су добродошле и од њих никад нисам бежао. Свака фудбалска средина је специфична на свој начин, временом научиш да пливаш или те плима однесе ван свих токова. Можда су досадашњи резултати неком изненађење, али мени лично нису, јер сам од почетка заједничког рада био свестан играчких и људских квалитета момака. 

Пун погодак из предстојеће две узастопне утакмице на домаћем терену, омогућио би равноправну борбу за јесење ловорике са Доњим Сремом 2015, Хајдуком и РФК Новим Садом 1921.

Један од приоритета је да побољшамо учинак пред својим навијачима. Лепо је видети да су трибине све пуније, али остали смо им дужни, јер смо у Темерину победили само Подунавац. Поглед на табелу нам ништа не значи пред окршаје са Будућности и Ветерником, пошто свако може да буде камен спотицања, уколико изостане озбиљан приступ. Верујем у екипу, видици су све шири – нагласио је Душан Медић, тренер Слоге.

М. Менићанин

 

Будућност велики дужник

Прошле сезоне, као новајлија у лиги, Будућност је оба пута победила Слогу. Дуго су бридели образи Темеринцима после брукања на домаћем терену (1:2), док је меч последњег кола у Салашу Ноћајском могао да буде кобан по статус, да Младост ГАТ није прошла бараж.

Грујић решета

Дарко Грујић, везиста рођен 1996. године, иако међу најнижим на терену, у Старим Бановцима је ударцем главом обезбедио вођство, уписавши девету рецку у голгетерску колону. На листи стрелаца, прате га Радиша Богдан (Слобода), са 7 голова, Никола Кокир (Доњи Срем 2015), Душан Крајновић (Раднички, Шид) и Ненад Перовић (Хајдук) са по 6 погодака.