Време читања: 3 минута

Берићетна јесен фудбалера Младости из Турије на војвођанском “Северу” 

Посматрано кроз призму чињеница, са погледом уназад до 2003. године, када је Младост из Турије стекла статус војвођанског лигаша, ова јесен је једна од најуспешнијих. Тим тренера Мирослава Кнежевића, са скором од девет победа, четири ремија и поразом од Бајше, уз гол-разлику 25:8, позиционирао се на ”Северу”, као најближи пратилац водећег Станишића, са пет бодова мање.

Пред почетак трке, многи су били сумњичави, јер су сидро дигла осморица стандардних првотимаца из прошле сезоне. Председник клуба Радован Николић и сарадници, нису седели скрштених руку, па је поново скоцкана снажна екипа и направљен замајац за нове успехе.

Сматрам да је учинак могао да буде и за нијансу бољи, пошто смо на домаћем терену непланирано изгубили седам бодова. Упркос томе, нисам незадовољан билансом коло пре спуштања завесе на јесењу етапу. Клуб је заузео став да кроз такмичење покушамо да афирмишемо што већи број играча, одређеног потенцијала, али без претераног искуства у овом рангу. Оцена је да су браћа Гашић, Петровић, Курјачки, Попадић, Васиљев, Милосављевић, Ивошев и Зеремски у потпуности оправдали очекивања. Са друге стране, искусни Ивановић, Новићевић, голман Јовичић, Миловановић и Бубања, донели су неопходну дозу стабилности. Огроман допринос берићетној јесени, дали су Ефендић, Јовић, Марјанов, Мрђеновић, Тешановић, Адамек и Бајић, уз дубок траг најбољег стрелца и капитена Васића – истиче Мирослав Кнежевић, тренер Младости.

Туринци су већ година синоним одличне организације и квалитетне селекције кадра. Непрестано доказују да се и са домаћинским трошењем средстава може високо узлетети.

Имам привилегију да тренирам добре играче и честите момке. Људске врлине у нашем клубу имају посебну вредност, њима се руководимо приликом формирања кадра. Истакао бих хармонију на релацији управа – тренер – играчи, при чему сам се кроз досадашњи рад уверио да Младост заслужује више од Војвођанске лиге. Преостало је још гостовање имењаку у Бачком Петровцу, где одлазимо на крилима шест узастопних победа. Минулог викенда смо после преокрета победили Бачку 1901, потврдивши одличну форму. Прија поглед на табелу, представља огледало уложеног труда и енергије. Заједничким снагама смо остварили резултате за понос. Чврсто стојимо на земљи, а тренутни пласман даје основ за умерени оптимизам и веру у још један позитиван резултат у смирај јесени за памћење – нагласио је Мирослав Кнежевић.

Aко би морала да се издвоји нека од утакмица из јесењег билтена, онда је то несумњиво двобој са Бачком 1901 (3:2), одигран минулог викенда. Суботичани су били на прагу победе, имали вођство од 2:0, али тада је заплесао капитен Драгољуб Васић и са два гола, за шест минута, поставио резултатски егал. Потпис испод преокрета за памћење, минут пре краја, ставио је Игор Новићевић, који је у тренуцима када се осмехивао пораз, храбром одлуком тренера прекомандован са штоперске позиције у маневар.

Заслужено смо у врху каравана. Труд и залагање морали су да дођу до изражаја, јер смо озбиљно радили током припремног периода, а када је почело првенство изостанке са тренинга смо свели на минимум. Свако од нас је пружио максимум, тако ће да буде и у наредним мечевима, док је искрен међусобни однос произвео сјајну атмосферу у свлачионици. Остаје жал због минималног пораза од Бајше на домаћем терену, приказали смо добру игру, али гости су однели бодове – каже Драгољуб Васић, капитен Младости.

У досадашњем делу трке, офанзивац рођен 1996. године, постигао је седам голова. Не тако давно, српсколигашки барут је омирисао у дресу Младости из Бачког Јарка, али касније се вратио у Турију и приграбио епитет једног од најбољих играча лиге.

Многи тимови би пали на психолошком плану, после 2:0 за ривала у 62. минуту. Суботичани у саставу имају више играча са српсколигашким искуством, потврдили су и против нас да су оправдано међу водећима, али пресудило је велико срце мојих саиграча. Поносан сам на чињеницу да сам им капитен, ниједног тренутка нисмо помислили на предају. Имамо обавезу да и у Бачком Петровцу поновимо такав приступ, јер довео нас је уз раме лидеру. Задовољан сам и личним учинком, голови су плод одличних игара комплетне екипе. Приредили смо навијачима пуно радости ове јесени, даћемо све од себе да бајка траје што дуже – нагласио је Драгољуб Васић, капитен Младости.

М. Менићанин

Подршка општине Србобран

Из клуба наглашавају да имају подршку општине Србобран и председника Радивоја Дебељачког, уз редовну уплату опредељених буџетских средстава, што омогућава стабилност на свим нивоима. Инфраструктурни услови превазилазе ранг такмичења, а у плану је замена столица на трибинама. Пролећни планови нису дефинисани, није искључено да се Младост упусти у борбу за српсколигашку визу.

Бојовић заувек у срцима

Недавно је све потресла вест о изненадној смрти Небојше Бојовића (42), играчке легенде Младости, чији дрес је носио од 2000. до 2015. године, предводећи саиграче са капитенском траком. Касније је запловио тренерским водама, две године био за кормилом. Остаће заувек у срцима, упамћен као људска и играчка громада.