Време читања: 2 минута

Прва лига Србије

Кабел – ОФК Бачка 1:1 (0:1)

Нови Сад – Стадион крај Штранда. Гледалаца: 200. Судија: Мирослав Матић (Лозница). Стрелци: Нијемчевић у 90+6. (из пенала) за Кабел, а Каришић у 38. (из пенала) за Бачку. Жути картони: Јаковљевић, Мирић, Павлица, Нијемчевић (Кабел), Вељко Богдановић, Тодоровић, Мажић, Вјештица (ОФК Бачка). Црвени картони: Мирић у 64, Елесин у 71. минуту (обојица из Кабела). Искључење: тренер Белић (Кабел) у 76. минуту.

Кабел: Елесин, Новаковић, Ловре, Радмиловић (од 47. Нијемчевић), Мартинкевич, Јаковљевић (од Марић), Пиргић (од 72. Ђокановић), Павлица (од 69. Антониадис), Лучић, Ивеља, Мирић.

ОФК Бачка: Милојевић, Миленковић (од 74. Марковић), Вељко Богдановић (од 74. Мажић), Петрић, Кошанин, Костић, Тодоровић, Каришић, Мијатовић (од 88. Вјештица), Вукашин Богдановић (од 88. Левићанин), Радоњић (од 64. Радоњић).

Новосађани су награђени бодом у судијској надокнади, за труд и борбу током читаве утакмице.

Гости су повели преко Каришића, који је био сигуран са беле тачке. Претходно је после центаршута са леве стране, лопта погодила у руку Филипа Ивељу.

Млади тим Кабела, пожртвованом игром на средини терена спречавао је госте да олако створе прилику за гол. Шансу за поравнање домаћи су пропустили у 56. минуту, Пиргић је нациљао стативу из слободњака. Недуго затим, други жути зарадио је Мирић, док је Елесин добио директан црвени, када је истрчао ван шеснаестерца и нехотице, опасан напад гостију, зауставио руком. Од 80. минута, Кабел је остао са осморицом на терену, Мартинкевич је због проблема са опремом морао ван игре.

Иако је Бачка имала резултатску и значајну бројчану предност, није успела да тријумфује крај Штранда. За ноншалантну игру у завршници кажњена је у последњем минуту. После старта Костића над Антониадисом, досуђен је једанаестерац за Кабел, а Синиша Нијемчевић неодобрањиво је шутирао у Милојевићеву десну страну, доневши Кабелу шести овосезонски реми.