Време читања: 3 минута

Задржати курс ка вишем рангу

Јесењу етапу трке у Градској лиги Новог Сада, фудбалери ОФК Сирига, окончали су на лидерској позицији, са скором од 13 победа и два пораза, уз гол-разлику 52:4. Амбиције усмерене ка експресном повратку у Новосадску лигу, поткрепљене су одличним резултатима, а једини минуси уписани су на гостовањима код најближих пратилаца, Бачке (Бегеч) и Сусека.
-После испадања из Новосадске лиге, оформили смо екипу способну да се бори за експресан повратак у старо друштво. Евидентно је да смо погодили са новајлијама, јер смо освојили јесење почасти. Бачка и Сусек су озбиљни конкуренти, али у виши ранг ће два клуба, па нико од нас не сумња у позитиван расплет трке, нарочито због чињенице да ћемо у пролећном делу бити домаћини најближим пратиоцима – каже Никола Вукашиновић, председник ОФК Сирига.
Сирижани су на домаћем терену уписали свих седам победа, уз импресивну гол-разлику 25:1. Остаје жал, због пораза од конкурената, а исходе дербија, одлучиле су нијансе.
-Порази у Бегечу и Сусеку, били су добра опомена. Неопходно је да додатно заоштримо конкуренцију, па планирамо ангажовање петорице новајлија, уз очување постојећег кадра. Размишљамо на дуже стазе, полако склапамо мозаик тима од кога очекујемо да наредне сезоне, у вишем рангу, буде препознатљив по добром фудбалу. Направили смо лепу причу, имамо и одличне инфраструктурне услове – истакао је Никола Вукашиновић.
Спортски центар Препород, од ове јесени, преименован је у СЦ ”Мика и Мишке”, у знак сећања на трагично преминуле првотимце Мирослава Тешића и голмана Милоша Мишчевића. Подршка са трибина, од верних навијача, није изостајала.
-Успешно смо прешли половину пута, преостаје да у наставку сезоне задржимо курс ка Новосадској лиги. Упркос чињеници да смо у највећем делу јесење етапе били доминантни у двобојима са ривалима, два пораза су открила одређене слабости, које ћемо покушати да елиминишемо кроз додатну селекцију кадра. По организацији, традицији и играчком потенцијалу, није нам место у најнижем рангу такмичења – рекао је Владимир Рељић, спортски директор.
Међу своје Сирижане, вратио се млади тренер Александар Миљковић. Прошле сезоне, предводио је комшијски ТСК из Темерина, а десна рука био му је помоћник Зоран Бикић.
-Нема разлога за незадовољство, ова екипа имала би шта да покаже и у вишем рангу. Момци су били озбиљни, редовно долазили на тренинге, па је већину мечева, поред разлике у квалитету, пресудила и физичка припремљеност. Не заносимо се да смо завршили посао, потребно је да и у пролећној етапи наставимо да у континуитету освајамо бодове. Анализирали смо пређени пут, доминирају позитивни утисци, али једногласно смо оценили да је неопходно освежити линије тима и проширити играчку лепезу – нагласио је тренер Александар Миљковић.
Најзвучније име међу носиоцима игре, посматрано кроз призму богате каријере, био је Љубиша Вукеља (38). Некадашњи првотимац Војводине, Вашаша, кипарског Етникоса, Борца из Бањалуке, Челика (Никшић) и Пролетера, професионалним односом према обавезама и залагањем на терену, показао је да је класа неизбрисива.
М. Менићанин

Најубедљивији тријумф 11:0

Сирижани су на чак 12 мечева сачували мрежу, а први гол су добили тек у седмом колу. Најубедљивији тријумф, остварили су против Москве (11:0), а стрелци су били расположени и у окршајима са Обилићем (8:0), Борцем из Раковца (6:0), Пролетером из Баноштора и Тителом (оба пута 5:0)…

Рабљеновић девет у мету

Владимир Рабљеновић је први стрелац тима, са 9 погодака. Прате га Марко Дубравац са 7 голова, Љубиша Вукеља (6) и Горан Грлица (5). Драгомир Декић и Рајко Којовић, били су прецизни по четири пута.