Време читања: 2 минута

Фудбалски савез Војводине организовао традиционални новогодишњи коктел

У свечарској атмосфери, уз присуство око 150 званица, Фудбалски савез Војводине, са председником Драганом Симовићем, организовао је традиционални Новогодишњи коктел.
Обраћајући се присутнима, први човек савеза, истакао је задовољство због учинка репрезентације Србије и пласмана на Светско првенство у Катару 2022. године, уз очекивање да ће овакав успех представљати замајац за још боље резултате свих фудбалских структура током наредног периода.
Међу бројним гостима, били су Ненад Бјековић, в.д. председника ФС Србије, Јован Шурбатовић, генерални секретар ФСС, Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину, Бранко Стојаковић, председник ФС региона Западне Србије, Раде Поповић, генерални секретар ФС региона Западне Србије, Мирослав Стојановић, генерални секретар ФС Београда, Дејан Филиповић, председник Судијске комисије ФСС, Дарко Рамовш, генерални секретар Заједнице клубова Супер и Прве лиге…
Сходно одлуци Извршног одбора ФСВ о избору најуспешнијег клуба и најбољих појединаца за 2021. годину, коктел је био идеална прилика да се уруче признања, па је церемонија доделе била централни део ове јединствене манифестације.
Младост ГАТ, другопласирани тим Прве лиге, после историјског пласмана у овај ранг такмичења, наставља да помера границе, па из ове перспективе ни прича о суперлигашкој сцени не делује као немогућа мисија. Драган Симовић је уручио признање Мирославу Кресовићу, председнику клуба.
Уважавајући смернице у корист развоја женског фудбала, сходно учинку у домаћим и међународним оквирима, Борис Арсић (ЖФК Спартак), проглашен је за најбољег тренера, а награду је уручио Мирко Дуброја, потпредседник ФСВ. Суботичанке су, са свих 11 победа, уз импресивну гол-разлику 94:2, освојиле јесење ловорике у Супер лиги и на путу су да на крају првенства у витрине донесу тринаести шампионски пехар.
Дилема није било, када је у питању најбољи судија, а Новак Симовић из Ловћенца, признање је добио из руку Драгољуба Самарџића, потпредседника савеза.
Дуготрајан аплауз, био је знак да су признања отишла на праве адресе. Војвођанском равницом доминирају позитивне вибрације…
М. Менићанин

Кабић најперспективнији играч

За најперспективнијег играча, проглашен је Урош Кабић (Војводина). Талентовани офанзивац, рођен је 2004. године и пред њим је блистава каријера. Признање је уручио Горан Драча, заменик председника ФСВ.