Време читања: < 1 минут

Пријатељска утакмица

Феникс 1995 – Јединство (Р) 2:0 (0:0)

Стара Пазова – Гледалаца: 80. Судија: Огњен Митровић (Рума). Стрелци: Мијатовић у 70. и Шимун у 84. минуту.

Феникс 1995: У. Лазић, Анђелковић, Цвјетиновић, Марјановић, Спајић, Шалипур, Грубишић, Јуриша, Димитрић, Девић, Илић. Играли су још: Михајловић, Поповић, Радишић, Милаковић, Д. Лазић, Ћалић, Шимун, Пановић, Мијатовић.

Јединство: Видаковић, Рац, Ђекић, Ивановић, Попадић, Поштић, Јовишић, Тришић, Миловановић, Илић, Самарџић. Играли су још: Лакић, Бојанић, Малиновић, Радека, Ф. Јованов, Стојановић, Ђ. Јованов, Петровић, Накомчић, Митровић.

Војвођански лигаш из Руменке, са освеженим тимом у односу на јесењу етапу, пружио је одличан отпор српсколигашу, па је више од сат времена резултат био у егалу.
Брана Илић се добро кретао, наговестио је да ће бити један од главних адута у наставку српсколигашке трке, док је, у одсуству голмана Вукашина Пилиповића, цео меч бранио Урош Лазић и остао несавладан. Од свих новајлија у редовима домаћина, посматрано кроз призму учинка, најбољи утисак, оставио је Марко Шимун.
Улогу асистента, одиграо је у 70. минуту, када је тачку ставио талентовани нападач Миленко Мијатовић (18). Шест минута пре краја, лопта је кренула од Бојана Ћалића, а са леве стране, на центаршут Александра Поповића, најбоље је реаговао Шимун и ударцем са 13 метара погодио мрежу.
Другопласирани тим ”Војводине” у среду ће одмерити снагу са општинским ривалом Омладинцем из Нових Бановаца.

ФОТО: Јединство Руменка