Време читања: 2 минута

Три победе фудбалера Хајдука из Дивоша, пао прволигаш и два српсколигаша

Минулог викенда, фудбалери Хајдука из Дивоша, имали су дупли програм. На стадиону Срема, у оближњој Сремској Митровици, одиграли су две пријатељске утакмице, а ривали су били српсколигаши, Борац из Шајкаша (1:0) и Јединство (2:0). Имајући у виду да су седам дана раније победили прволигаша Раднички (СМ), утисак је да процес брушења форме иде жељеним током.

-Најзахтевнији део припремног периода, играчи су пребродили. Задовољство је радити са овим момцима, већина је играла у суперлигашким и прволигашким клубовима, има их и са интернационалним искуством. Енергија на тренинзима је на високом нивоу, једва су чекали да почнемо са одигравањем пријатељских утакмица, а пријатно су ме изненадили победама у двобојима са клубовима из вишег ранга – каже Драган Милошевић, тренер Хајдука.

Лепо је када се побеђује, иако у контролним мечевима резултат није у првом плану.

-Радује ме залагање комплетног кадра, одбрана није капитулирала 270 минута и генерално није било пуно ризичних ситуација пред нашим голом. Видело се да момцима недостаје свежине, али ниједног тренутка нисам приметио да неко од њих импровизује. Анализирали смо пређени пут, не би било добро да високо полете, јер ово су само пријатељски мечеви, док истински изазови и оно за шта се припремамо, предстоје у првенству.

Слику је мало помутила кадровска ситуација. Стручни штаб, на мечу са Јединством, није могао да рачуна на голмана Марка Тркуљу, новајлију Радишу Богдана, Душана Совиља и Борисава Живковића.

-Богдан је тренирао у одличном ритму, али се повредио. Сви очекујемо да ће се брзо вратити на терен. Јесенас је за Слободу из Доњег Товарника постигао 10 голова и занимљив је играч. Тркуља је добио неколико слободних дана, јер је на припремама прволигаша Рада, као део стручног штаба, а уместо њега бранио је бонус Марко Ракић. Совиљ је у изолацији, док је Живковић непосредно пре недељне утакмице осетио симптоме прехладе.

Дивошани тренирају у Сремској Митровици, где ће, највероватније, бити домаћини и током пролећног дела сезоне на војвођанском ”Југу”, због планиране изградње новог спортског центра на локацији садашњег стадиона.

-Играчи су са више страна, на пример, шесторица долазе из Београда, али тренинге не прескачу. Заједничко свима је да цене Хајдук и напоре које улаже руководство у настојањима да клуб позиционира на српсколигашкој мапи. Сваки меч у наставку трке биће својеврсни дипломски рад, не само за њих, већ и посматрано из мог угла. Улазио сам и раније са клубовима у виши ранг, такви подухвати су круна уложеног труда и даћу све од себе, да заједничким снагама, остваримо историјски успех – поручио је Драган Милошевић, тренер Хајдука.

М. Менићанин

Панчевци на црти

Серију мечева са српсколигашима Дивошани настављају у суботу, када ће угостити Динамо 1945 из Панчева. Биће то још један добар тест и провера достигнутог нивоа форме.

Тројица стрелаца

Томислав Требовац је постигао два гола у досадашњем делу припрема. У листу стрелаца, уписали су се још капитен Ален Халиловић и Ненад Перовић, јесенас најбољи стрелац тима.