Време читања: 2 минута

Капитен Младости из Турије на српсколигашкој сцени

Драгољуб Васић (25), јесенас један од најбољих играча Младости из Турије, другопласиране на војвођанском ”Северу”, каријеру ће наставити у српсколигашу Тиси (Адорјан). Са капитенском траком је предводио саиграче, постигао седам голова и привукао пажњу клубова из вишег ранга.

-Био сам на припремама Текстилца, за Оџачане постигао гол у пријатељској утакмици са Вутексом из Вуковара. Одиграо сам укупно три меча, али проценио сам да у конкуренцији играча пристиглих са прволигашке сцене не бих имао жељену минутажу. У међувремену, појавила се опција да обучем дрес Тисе и нисам оклевао – каже Драгољуб Васић.

Већ на првом појављивању у новом клубу, представио се на најбољи начин. У победи против војвођанског лигаша Бајше (4:2), асистирао је код два гола.

-Тиса је синоним одличне организације и стабилности на свим нивоима. Свиђа ми се прича у којој се форсирају млади играчи. Српсколигашка сцена за мене није непознаница и учинићу све да оправдам поверење људи који су ми пружили шансу да у јачој конкуренцији наставим узлазном линијом.

Током каријере, носио је дрес Младости из Бачког Јарка, Цемента и ОФК Бечеја 1918. За матични клуб из Турије, вежу га најлепши тренуци.

-Била је част носити капитенску траку. Јесенас смо направили сјајан резултат, позиционирали смо се као најближи пратилац лидера Станишића. Препознатљив је рукопис тренера Мирослава Кнежевића, надам се да ће нам се путеви поново негде укрстити – рекао је Драгољуб Васић.

М. Менићанин

Тројица у вишем рангу

За војвођанског лигаша из Турије, огромна сатисфакција, проистекла је из чињенице да су, поред Васића, још двојица првотимаца отишла у српсколигаше. Милош Попадић је прешао у ОФК Бечеј 1918, а Никола Васиљев у Борац (Шајкаш).