Време читања: 2 минута

Сирижани бране трон у Градској лиги Новог Сада, стигла петорица играча

Јесењи прваци Градске лиге Новог Сада, фудбалери ОФК Сирига, под вођством тренера Александра Миљковића, припремају се за наставак трке, а циљ је експресан повратак у Новосадску лигу. Посматрано кроз призму богате традиције и одличне инфраструктуре, клуб не заслужује да се такмичи у најнижем рангу, па председник Никола Вукашиновић и сарадници улажу огромне напоре да епилог трке буде позитиван.

-Паузу у првенству, искористили смо да решимо питање осветљења на помоћном терену и да окречимо свлачионице и службене просторије. Цео комплекс, укључујући трибине са столицама, блиста пуним сјајем. Паралено смо завршили активности око прелазног рока, ангажовали смо петорицу, чиме смо улили додатну дозу енергије – каже Никола Вукашиновић.

После одласка голмана Слободана Кизића, упражњено место, попунио је Жарко Јоргић (Напредак, Надаљ), а конкуренција ће му бити Александар Видовић. На офанзивном плану, доста се очекује од Александра Марјанова (Младост, Турија) и крилног нападача Бојана Ружина (Тител). На задовољство навијача, у старо јато, вратили су се леви бек Борис Брежњак (ТСК) и везиста Бојан Радић (Татра).

-Са скором од 13 победа и два пораза, налазимо се на лидерској позицији, а одбрана је, са четири капитулације, најбоља у лиги. Прате нас Бачка и Сусек, из троугла са нама, две екипе ће у виши ранг. Конкуренте дочекујемо на домаћем терену, па верујем да нећемо пропустити прилику да први прођемо кроз циљ.

Најзвучније име на списку је Љубиша Вукеља (38). Некадашњи првотимац Војводине, Вашаша, кипарског Етникоса, Борца из Бањалуке, Челика (Никшић) и Пролетера, јесенас је постигао шест голова.

-Много значи за тим, подредио се колективу и искуством даје ветар у једра. Приликом селекције кадра, водили смо се превасходно људским вредностима, а квалитет је био додатни плус. Тренер Миљковић је најмлађи у лиги, посвећен је раду и ужива поверење. Са играчима има сјајну комуникацију, успева да извуче максимум и ово је прича за дуже стазе – рекао је Никола Вукашиновић, председник ОФК Сирига.

М. Менићанин