Време читања: 4 минута

Драган Радојичић мења Ђорђевића на Вошиној клупи

Фудбалски клуб Војводина данас је и званично представио новог шефа стручног штаба Драгана Радојичића.

На конференцији за медије, поред новог шефа стручног штаба, присуствовали су и председник ФК Војводина Драгољуб Самарџић и чланови УО Љубомир Апро и Петар Ђурђев.

Председник Самарџић се захвалио новом тренеру који је без размишљања прихватио да преузме екипу у тешком тренутку и пожелео му успех до краја сезоне.

– Драган Радојичић није нов човек у нашем клубу, јер када је први пут дошао 1994. године као да никада није ни одлазио. Био је успешен и као играч и као тренер, увек је волео наш клуб и увек је био обојен нашом бело-црвеном бојом. Имали смо прву обавезу да се на достостојанствен начин договоримо са претходним стручним штабом и то смо учинили веома брзо. Сви смо у клубу свесни резултатске кризе и промене су биле неминовне. Што се тиче Драгана, он је човек који је прихватио да у овако тешкој ситуацији истог тренутка каже „да“, да прихвати све услове и покаже да је спреман. Сви заједно са њим на челу тежићемо нашем циљу, а то је да Војводина и ове године обезбеди наступе у Европи. Сигурни смо да ћемо заједничким снагама то и успети и да ћемо већ наредне године причати већим дометима него сада. У име клуба и Управног одбора Војводине пожелећу му срећу и успех и у име свих нас овде замолићу га да екипу која је одлично селектирана учини још бољом и да се сви заједно радујемо нашим успесима – рекао је председник Драгољуб Самарџић.

Драган Радојичић је потписао уговор до краја сезоне и истиче да је од првог мандата на клупи маштао само о повратку у своју Војводину. Он је као играч наступао од 1994. до 1996. године, да би потом и био шеф стручног штаба Воше у сезони 2007/08.

– Желим да се захвалим руководству клуба које ме је после 14 година вратило на место успеха и у клуб који највише волим. Знају сви да сам постао Новосађанин оног тренутка када сам дошао да играм за Војводину. У овом клубу су велике емоције, ја сам велики навијач Војводине и то моје окружење зна и зато и сви знају шта желим овом клубу. Ја сам човек и војник Војводине и када је тако, онда се не бира моменат када да ти стигне позив. Ја сам увек био спреман за Вошу. Неки други клуб бих у оваквим околностима можда и одбио, али Војводину нисам могао ни желео. Могу да вам обећам да ће сваки играч дати максимум и да ћу ја бити поносан на екипу. Навијаче желим да позовем да буду ветар у леђа и да буду подршка играчима. Само свим снагама можемо да дођемо до успеха. Треба да збијемо редове и да идемо само ка напред. Војводина има много квалитета у екипи и она није заслужила да овако губи утакмице. Желим да се захвалим претходном тренеру који је оставио јаку и спремну екипу и да му пожелим све најбоље у наставку каријере – рекао је Радојичић.

Он је нагласио да за почетак Војводина најпре треба да поправи ефикасност пред противничким голом.

– Покушаћемо да поправимо ефикасност, јер ова екипа мора да даје два гола по утакмици. То је мој стил, негде то успем, негде не, а са овим тимом сам сигуран да могу. Играћемо максимално офанзивно, колико год будемо могли, али то ће зависити и од противника. Ми морамо да играмо ефикаснији фудбал и да се више оријентишемо на нашу игру, а не на игру противника. Уважићемо сваког ривала, али хоћемо да мислимо на себе. Као тренер никада нисам гледао у ретровизор и оног ко је иза мене, већ да стигнем и победим оног првог испред, а онда и следећег. Верујем чврсто у своју филозофију и надам се да ћу успети да спроведем у дело све што сам зацртао – истакао је Радојичић.

Он неће имати лак посао на дебију, пошто на „Карађорђе“ стиже трећепласирана екипа Чукаричког.

– Чукарички је у доброј форми, биће нам тежак ривал, који је убедљиво трећи на табели, али ја сматрам да ми можемо да надмећемо са сваким на нашем терену. Желим да им покажемо да смо ми домаћини и да знају где су дошли да играју. Помоћи ћемо момцима да играју слободно, дисциплиновано и одговорно и верујем у позитиван резултат – каже Радојичић.

Нови тренер „старе даме“ верује да ова екипа има квалитет да се такмичи и на међународној сцени, али да иде корак по корак.

– Најпре желим да кроз наше првенство или Куп обезбедимо наступ у Европи, а онда идемо корак по корак. Желим да Војводину направим такву да играчи желе да дођу да играју за нас и да они који су овде не пожеле никада да оду. Сигуран сам да бисмо након тога били и спремни да играмо и европске утакмице у групној фази – рекао је Радојичић.

Радојичић је за крај рекао да је фокусиран само на резултате до краја текуће сезоне.

– Ја ћу увек бити у Војводини, било као тренер или навијач на трибини. Сада смо направили договор до краја сезоне, о осталим стварима ћемо разговарати када дође време. Треба и ја да покажем да заслужујем ово место и да све овде убедим да сам прави човек за клупу Војводине. Желео бих да останем јако дуго, јер ја 14 година маштам о повратку на клупу Војводине и не желим да пропустим ову шансу. Када сам претходни пут био тренер то је била последња сезона у којој смо на крају завршили између Звезде и Партизана. Имао сам у екипи и Тадића и Медојевића и Алексића и многе друге који су изашли из наше академије и верујем да и ови момци данас имају квалитет да буду на вишој позицији на табели – закључио је Радојичић.