Време читања: 3 минута

Потпис Милана Пановића и Луке Драгића испод одличног издања фудбалера Феникса 1995 са Тисом (3:0)

Серији од седам мечева без победе фудбалера Феникса 1995 из Старе Пазове, узроку изгубљене трке за пласман у Прву лигу, дошао је крај на гостовању у Адорјану. Из ове перспективе, остаје жал, јер је тим у који је уложено много средстава, показао право лице, када је постало касно да се напише сценарио смене лидера, пошто је, у међувремену, водећи ОФК Вршац одмакао једанаест бодова.
-Тиса је боља екипа од већине тимова, који су нам се овог пролећа испречили на путу ка циљу, али одиграли смо одлично и били доминантни током свих 90 минута. Имамо за чим да жалимо, серија без победе је предуго трајала, посматрано из угла клуба, чије амбиције су биле усмерене ка вишем рангу. До краја првенства, видећемо на кога од играча можемо да рачунамо у наредној сезони, а коме ћемо да се захвалимо – каже Милорад Инђић, спортски директор.
После месец дана одсуства и неуспеле шок терапије са променом тренера, Милан Вујасин се вратио на клупу, услед растанка са Владимиром Ливајом.
-Практично нисам ни одлазио из клуба, био сам уз млађе категорије и имао увид у дешавања око првог тима. Тешко ми је падао губитак бодова у мечевима са објективно слабијим ривалима, а било је питање тренутка, када ће играчи да покажу право лице. Издање у Адорјану је једно од најбољих у последње време – истиче Милан Вујасин, шеф стручног штаба.
Искусни стратег, погодио је и са изменама. Офанзивна формација, добила је додатну енергију уласком Луке Драгића и Александра Димитрића. Изостао је, због повреде, најискуснији првотимац Брана Илић, чији повратак се очекује за седам дана.
-Нисмо желели да чувамо 1:0 из првог полувремена, већ да постигнемо још неки гол, сходно односу снага на терену. Леп је осећај после убедљиве победе, верујем да ћемо на таласу позитивних вибрација и у ванредном колу, са Панчевцима, бити на подједнаком нивоу озбиљности односа према задацима – рекао је Милан Вујасин.
Крилни нападач Лука Драгић (26), бивши играч Телеоптика, ушао је у игру у 55. минуту, а то му је било довољно да постигне два гола.
-Да смо овако играли од почетка пролећне етапе, трка за прво место још би била неизвесна. Натрчао сам на повратну лопту Милана Пановића, позиција је била иделна и нисам оклевао. Добро смо трчали, касније сам погодио на асистенцију Александра Димитрића. Ушли смо у ритам субота-среда, трудићемо се да у преосталим утакмицама поправимо утисак, јер смо кредите одавно потрошили – истакао је Лука Драгић.
Милан Пановић, изданак школе Црвене звезде и некадашњи кадетски репрезентативац Србије, рођен је 1998. године. Током каријере играо је за ИМТ, Графичар, Синђелић и Први мај. Гол и асистенција, украсили су његову одличну партију са Тисом.
-Кренули смо од старта офанзивно и то се исплатило. У уводним минутима, нациљао сам ближи угао, после акције Алексе Матића и Марка Шимуна. Код поготка Луке Драгића, спојио сам га са голом, искористивши пукотину у одбрани домаћина. Јуришићемо на три бода и у двобоју са Панчевцима, уз дозу респекта, с обзиром да су освојили 12 бодова у пролећном делу – рекао је Милан Пановић.
М. Менићанин

Четири гола за шест бодова

Из седам пролећних рунди, гол-разлика је 4:4, чиме се уочава један од узрока раскорака амбиција и резултата. Очекивало се да ће новајлије задржати брод на зацртаном курсу, али затајали су стрелци.
-Освојили смо шест бодова у наставку трке, лидер десет више. На свим утакмицама имали смо одлично суђење, сами себе смо саплели, поједини играчи су имали недопустиво дуг празан ход – категоричан је Милић Стојаковић, председник клуба.

ФОТО: Милан Пановић и Лука Драгић