Време читања: 2 минута

ПОД ВОЂСТВОМ ТРЕНЕРА МАРКА ЖИВКОВИЋА ТИМ ИЗ БЕЛЕГИША НАПРАВИО ИСКОРАК НА ТАБЕЛИ ВОЈВОЂАНСКОГ ”ЈУГА”

Подунавац из Белегиша се пробио до треће позиције на војвођанском ”Југу”, а у досадашњем току пролећне етапе освојио је 21 бод. Марко Живковић је, четири кола пре краја јесењег дела, преузео кормило, окончавши богату играчку каријеру. Ватрено тренерско крштење, имао је на месту, где је две године провео у улози штопера, давајући млађима пример како се бори за клупске боје. Подједнако високе критеријуме има и у новој улози. Играчима није лако да га прате, али прихватили су систем у којем важи правило да не постоји кредит поводом старих заслуга, већ да је свака утакмица нови тест вредности.
-Идемо узлазном линијом, табела верно осликава форму и однос играча према задацима. У пролећне битке, ушли смо као деветопласирани, док су бодови из меча са Индексом (2:0), минулог викенда, отворили пут ка трећој позицији. Претходно смо победили Ветерник (2:1) и темеринску Слогу (1:0), евидентно је да смо у добром ритму и трудићемо се да тако остане до краја трке – каже Марко Живковић, тренер Подунавца.
Богату играчку каријеру, започео је у Обилићу, у чијем дресу је освојио Омладинску лигу Југославије, а потом је био капитен првог тима. Са Модричом је осетио чари освајања шампионске титуле БиХ. Бранио је још боје Бежаније, шведског друголигаша Сиријанске, Дечића (Тузи), Борца из Бањалуке, Инђије и Јединства (Сурчин). Пре доласка у Подунавац, пет година је провео у Омладинцу из Нових Бановаца, на српсколигашким теренима.
-Повреда је убрзала одлуку о окончању играчке каријере, али никад нисам помишљао да фудбалу заувек кажем збогом. Тренерска каријера је логичан след догађаја, јер је и брат Дарко у овим водама. Милош, трећи од браће, још је играчки активан у Подунавцу. Улажем пуно енергије, играчи ме одлично прате кроз посвећен рад, па заједничким снагама исписујемо лепе странице. Имамо и талентоване бонусе, Алекса Стоисављевић и Александар Весели, оправдали су очекивања.
Најбоља одбрана у лиги, предвођена Драганом Сарачевићем, најбоље оцењеним играчем пролећа, капитеном Стефаном Зоговићем и голманом Мијатом Трифуновићем, нема намеру да испусти тешком муком стечени епитет.
-Инсистирам на дисциплинованој игри, од када сам преузео кормило, на девет утакмица нисмо примили гол. ”Југ” је најзахтевнија група Војвођанске лиге, чак девет бивших српсколигаша се бори за место под сунцем. Погодили смо и са новајлијама, надоградили смо причу од јесенас и скоцкали респектабилан састав. Овде има потенцијала и за веће амбиције.
У преосталих 360 минута, предстоје испити са Доњим Сремом 2015, РФК Новим Садом 1921, Слогом из Ердевика и Радничким (НП).
-Немамо притисак, нисмо оптерећени пласманом, а такав приступ нам је донео много пролећних радости. Са свима можемо у трку, то смо већ доказали и учинићемо све да победнички низ не буде прекинут. Из ове перспективе, остаје жал, што се раније нисмо пробудили, јер би тада и прича о борби за прво место била реална – рекао је Марко Живковић, тренер Подунавца.
М. Менићанин

СТОИСАВЉЕВИЋ ОТКРОВЕЊЕ

Алекса Стоисављевић, офанзивни везиста рођен 2002. године, представља откровење. Зимус је био део таласа деветорице новајлија, брзо се наметнуо и потврдио потенцијал за већу сцену. У двобоју са Индексом, постигао је гол у 43. секунди!

НА ДОБРОМ ПУТУ: Марко Живковић ФОТО: М. Менићанин