Време читања: 2 минута

ХАЈДУК ИЗ ДИВОША ПОБЕДИО ЈЕДИНСТВО (2:0) ДВОСТРУКОГ ОСВАЈАЧА КУПА ФС ВОЈВОДИНЕ   

На путу ка финалу Купа ФС Војводине, фудбалери Хајдука из Дивоша, прескочили су Јединство (2:0), двоструког победника овог такмичења. У мечу без права на грешку, сходно амбицијама да се освоји пехар, креатори славља, били су Стефан Цвијић и Владимир Савићевић, погодивши мрежу гостију из Руменке у интервалу од 17 минута.

-Пласманом у финале, дошли смо на корак до циља. Желимо да у клупске витрине донесемо пехар намењен освајачу Купа ФС Војводине. Озбиљан приступ, омогућио је да пронађемо пут ка победи. Били смо обазриви, сходно добрим пролећним издањима Јединства, али када одиграмо у складу са могућностима не постоји непремостива препрека – каже тренер Никола Михајловић.

Слободњак са 20 метара, мајсторски је извео Стефан Цвијић, пославши лопту тамо где је била неухватљива за голмана Манета Марковића, док је, почетком другог полувремена, асистенцију Борисава Живковића у гол претворио капитен Владимир Савићевић.

-Иако је 2:0 најопаснији резултат, јер уме да успава, нисмо подлегли томе, већ меч мирно привели крају. Покушаје гостију да унесу резултатску неизвесност, осујетила је одбрана, уз висок ниво концентрације у свакој ситуацији. Финале са Новосађанима, представља украс сезоне.

Дуго се није догодило да два војвођанска лигаша изваде визу за финале. ”Канаринци” су лидери каравана и повратници међу српсколигаше, док је Хајдук другопласирани.

-”Југ” је најквалитетнији од све три групе Војвођанске лиге, па за мене није изненађење овакав расплет. Новосађани су нас ове сезоне оба пута победили у првенству, имамо додатни мотив да им се реванширамо 8. јуна. До тада, висок ниво самопоуздања, покушаћемо да одржимо кроз трку за бодове и окршаје са Цементом и Јарачанима – рекао је Никола Михајловић, тренер Хајдука.

М. Менићанин

КОРАК ДО ЦИЉА: Никола Михајловић ФОТО: М. Менићанин