Време читања: 3 минута

ФИНАЛЕ КУПА ФС ВОЈВОДИНЕ

РФК НОВИ САД 1921 НИШАНИ ТРЕЋИ ПЕХАР У СЕЗОНИ, ДИВОШАНИ ПРИЖЕЉКУЈУ РЕВАНШ ЗА ПОРАЗЕ ИЗ ПРВЕНСТВА

За пехар победника Купа ФС Војводине на новосадској ГАТ арени (среда, 17,30 часова) копља ће укрстити номинални домаћин РФК Нови Сад 1921 и Хајдук из Дивоша. У финалу нема поправног, нијансе често доносе превагу, па је сужен простор за празан ход. Треба очекивати бескомпромисну борбу, каква је виђена и на два судара ових ривала у првенству. Директан пренос, обезбеђен је на првом програму Радио телевизије Војводине, чиме ће меч старих познаника са војвођанског ”Југа”, добити додатну димензију.
Владимир Шпоња, тренер РФК Нови Сад 1921, трећу годину узастопно биће актер финала. Два пута је пехар освојио са фудбалерима Јединства из Руменке, а пружа му се прилика да упише хет-трик.
-У последње време, играли смо на жељеном нивоу. Прекретница у позитивном смеру, била је управо утакмица са Дивошанима, када смо их победили на њиховом терену. У оваквим мечевима нема фаворита, респектујемо Хајдук, али оптимиста сам и верујем да, после Купа ФСГ Нови Сад и првог места на војвођанском ”Југу”, можемо освојити и трећи пехар у сезони. То би био учинак за памћење, са високо постављеном лествицом – рекао је Владимир Шпоња.
Поуздани везиста Александар Симић, током каријере, прегрмео је прегршт мечева са великим улогом. Ове сезоне, играо је без осцилација и био један од носилаца игре чете са Детелинаре.
-Стигли смо на корак до пехара и нећемо дозволити да ту станемо. Желимо да га донесемо у витрине, чиме бисмо на најлепши начин окончали успешну сезону. Хајдук је одличан тим, уверили смо се у то кроз првенство. Очекујем тешку и неизвесну утакмицу, уз славље по завршетку, заједно са верним навијачима. Једва чекамо почетак – истакао је Александар Симић.
Хајдук из Дивоша је пет сезона међу војвођанским лигашима и за то време је изградио имиџ препознатљивости по квалитетном играчком кадру и сјајној инфраструктури. Освајањем Купа ФСВ, клуб са обронака Фрушке горе, исписао би најлепшу страницу клупског алманаха.
-Честитао бих Новосађанима пласман у виши ранг. Имају изузетну екипу, са одличним појединцима. Два пута су нас победили у трци за бодовима, па се надамо да ће трећа утакмица бити срећна по нас и да ћемо обрадовати навијаче. У Дивошу сви живе за успех у финалу купа. Немамо кадровских брига, желимо да се пред пуним трибинама представимо у најлепшем светлу – нагласио је Никола Михајловић, тренер Хајдука.
Један од адута Хајдука, капитен Ален Халиловић, искуством и квалитетом спреман је да улије сигурност на средини терена.
-Имамо прилику да кроз 90 минута борбе остваримо највећи успех у клупској историји. Морамо бити обазриви, да не бисмо сагорели у великој жељи да победимо Новосађане, после њихова два успеха у првенству. Атмосфера у тиму је одлична, могу да обећам да ћемо уложити последњи атом снаге да бисмо победили квалитетног ривала – истакао је Ален Халиловић, капитен Хајдука.
М. Менићанин

БЕЗ ПРОДУЖЕТАКА

ФС Војводине, као организатор, водио је рачуна о сваком детаљу, па је организовао и конференцију за медије. Занимљиво је да нико од присутних из оба табора није споменуо пенале као опцију да се дође до победника, уколико у регуларном делу буде нерешен резултат. Можда баш пенал-рулет буде пресудан.

ПОБЕДНИКУ 100.000 ДИНАРА

Победник ће, поред пехара, добити новчану награду од 100.000 динара, док је за поражени тим предвиђена утешна награда од 50.000 динара.