Време читања: 2 минута

НОВОСАДСКА ЛИГА

Борац (НС) – Омладинац 0:2 (0:2)

Нови Сад – Стадион Борца. Гледалаца: 100. Судија: Мирослав Чурчић (Тител). Стрелац: Стојановић у 18. и 34. минуту. Жути картони: Ђаковић, Караћ, Берић, Ђорђиевски (Борац), Зељковић, Дубачкић, Вујичић, Савић, Вулин (Омладинац).

БОРАЦ: Пелегрин 7, Ђорђиевски 6 (од 64. Тодоровић -), Берић 6, Добрињац 6,5, Јашовић 6,5, Караћ 6 (од 51. Кнежевић 6,5), Ђаковић 6,5 (од 88. Драгомировић -), Марић 6,5, Поповић 6,5, Коларов 6 (од 46. Крстић 6,5), Папрић 6,5.

ОМЛАДИНАЦ: Вулин 7,5, Мартиновић 7, Савић 7, Пецељ 7, Вујичић 7, Максимовић 7,5, Андреј Хернаус 7, Зељковић 7, Ален Хернаус 7 (од 61. Зечевић -), Стојановић 8, Дубачкић 7 (од 83. Јокић -).

Играч утакмице: Стојановић

Обе екипе, са нeдефинисаним статусом 90 минута пре краја трке, нису биле у прилици да калкулишу и само победа их је остављала у друштву новосадских лигаша, уз одговарајуће исходе на осталим теренима.

На идентичан начин гости из Степановићева постигли су оба гола. Пас иза леђа домаће одбране крунисао је Ђорђе Стојановић, убацивши се из другог плана, савладао је Пелегрина – 0:1. Пре водећег поготка Борац је имао две прилике, али Вулин је добро реаговао. У 34. минуту Стојановић се нашао на десној страни, неухватљив за чуваре, по други пут нациљао је мету. Неколико тренутака касније остаће дилема да ли је лопта после центаршута Ђорђиевског прешла линију, иако су Клисани сигнализирали погодак, Чурчић и помоћник Гргуровић се нису оглашавали.

Тренер Михајловић бацио је све карте у напад, Марић, Крстић и Јашовић били су непрецизни, док је са друге стране Андреј Хернаус промашио идеалну прилику, када је од центра трчао сам, Пелегрин је прочитао његову намеру, одбивши лопту на ноге дефанзивцима, који су притекли у помоћ.

Овим поразом Борац се вратио у Градску лигу. Исто очекује Јединство из Госпођинаца и ОФК Футог, који се потајно надају да би најављеним фузијама и одлукама за зеленим столом ипак могли да избегну најгоре.

БЕГ ИЗ ОПАСНЕ ЗОНЕ: Дубачкић (Омладинац) и Јашовић (Борац)