Време читања: 2 минута

КУП ПРИЈАТЕЉСТВА

Фудбалери Војводине освојили су Куп пријатељства пошто су у финалу победили Динамо из Загреба након пенала резултатом 6:5 (1:1).

Војводина је повела преко Абаџије из пенала у 16. минуту, изједначио је Илечић у 40. минуту. У пенал серији, Богуновић је зауставио Врбанчића, а за Вошу су сви били прецизни – Абаџија, Гагић, Трнинић, Апостоловски и Поповић, па је тим Боре Филиповића освојио престижни трофеј. Иначе, ово је трећи пут  да је Војводина освојила престижни турнир.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Динамо: Kларин, Губијан, Вуко, Леко, Kаталинић, Гурлица, Табак, Врбанчић, Kрџалић, Диздаревић, Илечић. Резерве: Зебић, Kуртеш, Мајданџић, Рушковачки, Цветко, Чаић, Тонон, Перош, Гец.

Војводина: Богуновић, Трнинић, Миланов, Поповић, Павић, Рустић, Токин, Апостоловски, Пауновић, Гагић, Абаџија. Резерве: Борак, Тркуља, Хромиш, Николић, Радаковић, Kостадиновић, Јокић.

Воша је боље отворила меч и имала прве две прилике преко Абаџије и Гагића, али је одличан био голман Кларин. Воша је заслужено повела у 16. минуту из пенала, Абаџија је био стрелац, а претходно је најстрожу казну изнудио Апостоловски.

Динамо је узвратио преко Крџалића, али је одлично интервенисао и Богуновић. Ипак, у 40. минуту, Илечић је након прекида главом лобовао Богуновића и од стативе погодио за 1:1.

Илечић је имао и најбољу шансу на почетку другог полувремена, изашао је искоса са леве стране сам на Богуновића, који је овај пут био успешнији.

До краја није било озбиљнијих прилика, после регуларних 80 минута било је изједначено 1:1, па су победника одлучивали пенали.

Пенал серија:

  1. Богуновић чита Врбанчића, Абаџија погађа исто место као у 16. минуту – 0:1
  2. Гурлица погађа горњи леви угао, Гагић сигурно у леви угао – 1:2
  3. Губијан по средини, Трнинић такође снажно по средини – 2:3
  4. Гец погађа сам угао, Апостоловски погађа доњи леви угао – 3:4
  5. Диздаревић сигуран, Поповић капитенски погодио за трофеј – 4:5!