Време читања: 2 минута

ВОЈВОДИНА ИЗ БАЧКОГ ГРАДИШТА ТРКУ НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”СЕВЕРУ” ЗАВРШИЛА НА СЕДМОЈ ПОЗИЦИЈИ

Сумирајући утиске о трећој сезони Војводине из Бачког Градишта на војвођанском ”Северу”, намеће се закључак да су пролећна издања испод очекивања допринела да освајање седме позиције представља најслабији пласман од уласка у овај ранг такмичења. Нико не може да буде задовољан билансом од 14 победа, три ремија и тринаест пораза, уз гол-разлику 58:48. Слаба утеха је да Градиштанци, у ситуацији када су испале четири екипе, нису стрепели за статус.
-Нисмо задовољни учинком, нарочито у пролећном делу, када смо освојили 18 бодова, наспрам 27 из јесење етапе. Поједини играчи су имали поражавајући однос према клубу и обавезама. Забрињавајуће да смо у последњих шест кола уписали чак пет пораза – каже Горан Кудрић, председник Војводине.
Градиштанци нису јурили пласман у виши ранг, али од њих се очекивало више, јер су током претходне две сезоне навијаче навикли на добре резултате и пласман при врху.
-Највише је заболео пораз од Крила Крајине (3:4) на домаћем терену, после вођства од 3:1. На само три пролећна меча, успели смо да сачувамо мрежу, то је доказ да је недостајала дисциплина у игри. Предстоје драстичне промене, окренућемо се младим снагама, јер не желимо да дођемо поново у сличну ситуацију – јасан је Горан Кудрић.
Кроз тим је ове сезоне продефиловало чак 35 играча. Упркос тој цифри, тренер Ото Барта, током пролећних битака, ретко је имао на располагању комплетан кадар.
-Недостаје нам бар шест бодова за прелазну оцену. Пратили су нас кадровски проблеми, али то не сме да буде алиби. У Нови Жедник, на мегдан Препороду, отишли смо са само 11 играча, а у постави су била двојица голмана. Стекао сам утисак да су поједини играчи, када су схватили да смо теоретски осигурали статус, мислима већ отишли на одмор и једва чекали крај – каже Ото Барта, тренер Војводине.
Посматрано кроз целу сезону, највише на терену, провели су Давор Јелић (2128 минута) и голман Боривој Бабин (2077). Прате их штопер Давид Петровић (1918), Братислав Јелић (1896), Мартин Јелић (1813), Александар Проданов (1692), капитен Миодраг Пеленгић (1591)…
-Био сам на свим утакмицама и често пута разочаран отишао кући. Јесења етапа може да добије прелазну оцену, али пролећни биланс је покварио утисак. Имали смо реална очекивања, планирали пласман међу водећим квартетом, а већина играча је подбацила – објективан је Радомир Раковић, секретар Војводине.
М. Менићанин

БРАТИСЛАВ ЈЕЛИЋ ПРВИ СТРЕЛАЦ

Ништа ново, када је у питању улога најбољег стрелца, јер поново је припала Братиславу Јелићу, режисеру 16 голова, уз осам асистенција. Добру сезону, имао је и Александар Проданов (7 голова), док је Миодраг Пеленгић био прецизан шест пута.

ОД АРБИТАРА 64 ЈАВНЕ ОПОМЕНЕ

Арбитри су играчима Војводине изрекли 64 јавне опомене. По 6 жутих картона, зарадили су Данијел Солдат и Стефан Малић. Једанпут мање, опоменути су Срђан Радојковић, Ален Хасичић и Миодраг Пеленгић.