Vreme čitanja: 2minuta

TSK IZ TEMERINA SA NOVIM TRENEROM ZA BITKE U NOVOSADSKOJ LIGI

Desetu uzastopnu sezonu u Novosadskoj ligi temerinski TSK je okončao na četvrtoj poziciji, a pred početak priprema dobio je novog trenera. Posle odlaska Jovana Samardžića sa kormila, poverenje je dobio Mihajlo Kozomora, bivši trener Mladosti iz Bačkog Jarka, dok će Marko Tomić biti pomoćnik.
-U skladu sa klupskom orijentacijom, u smislu forsiranja igrača iz temerinske opštine, ulogu trenera smo poverili Kozomori. Kao i ranijih godina, nemamo pritisak oko plasmana, želimo da budemo prepoznatljivi po lepom fudbalu – kaže Nikola Lazić, predsednik kluba.
Najbolji igrač iz prošle sezone, vezista Vladimir Stričević, završio je dvogodišnju odiseju i prešao u Radnički iz Iriga. Papire su još uzeli Zoran i Ilija Vlaisavljević. Biće još odlazaka, jer će se Boro Prolić, najverovatnije, vratiti u Slogu, a želja gradskog rivala je i ofanzivac Miroslav Bukvić, strelac 13 golova u prošlom prvenstvu.
-Svakog prelaznog roka naši prvotimci imaju ponude, pa smo prinuđeni da sklapamo novi kadrovski mozaik. Sloga je pokazala interesovanje za Prolića i Bukvića, ali još nisu uzeli papire, za razliku od braće Vlaisavljević i veziste Stričevića, kojima želim puno uspeha u nastavku karijere.
Povratak u pun ritam, pred kraj prolećnog dela oporavljenog Jove Pupovca, biće i najveće pojačanje crveno-belih. Na spisku igrača koji su osvežili linije tima nalaze se Nikola Svitić (Tatra, Kisač) i Miloš Ergarac (Sloga, Temerin).
-Obojica su iz Temerina, procenili smo da mogu da pomognu. Pregovaramo sa još trojicom, ovih dana biće jasnija slika oko novajlija. Ulažemo puno u infrastrukturu, a igračima ne obećavamo kule i gradove. Trudimo se da ispoštujemo dogovoreno, igrači to prepoznaju, pa kod nas rado dolaze – rekao je Nikola Lazić.
M. Menićanin