Vreme čitanja: 2minuta

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Mladost GAT – OFK Bačka 3:2 (0:2)

Novi Sad – GAT arena. Gledalaca: 200. Sudija: Marko Dimoski (Novi Sad). Strelci: Radoman u 51, Karać u 74. i Radulović u 87. za Mladost GAT, a Tasić u drugom i V. Balabanović u četvrtom za OFK Bačku.

MLADOST GAT: Dražić, Nikolić, Stanković, Milovanović, Lambulić, Švonja, Sekulić, Radoman, Marković, Miladinović, Katanić. Igrali su još: Mijić, Karać, Babić, Jočić, Ilić, Radulović, Kovačević, Maričić, Popović, Mirosavljev.

OFK BAČKA: Knežević, Novevski, Ilić, Gluvić, Jevtić, Pantić, Šarac, M. Balabanović, Panjak, Tasić, V. Balabanović. Igrali su još: Grčić, Bratić, Leđanac, Marinković, Milanov, Nemet, Rakić, Trifunović, Petković, Devušić, Ćirović.

Superligaš je slavio posle preokreta u dinamičnoj utakmici na Novom naselju, uz mnoštvo prilika na obe strane.

Za vođstvo Bačkopalančana pobrinule su se novajlije. Tasić je već u drugom minutu iskoristio nesmotrenost domaćih i doneo prednost. Dva minuta kasnije Vojislav Balabanović utrčao je u peterac sa loptom i elegantno je ubacio u mrežu – 0:2. OFK Bačka je u kratkom intervalu pripretila još dva puta, ali rezultat se nije menjao. Marković i Sekulić nisu materijalizovali dobre prilike, ne uspevši da smanje zaostatak.

U nastavku se istakao Ilija Babić, kao brzi voz proleteo je po levoj strani i servirao Radomanu, kojem nije bilo teško da loptu ubaci u prazan gol. Odmah, zatim Bačka je mogla da povrati zalihu od dva pogotka, ali Panjka je sprečio Dražić, skrativši ugao. Najlepši detalj dogodio se u 74. minutu, Zoran Karać izveo je majstoriju prebacivši zid iz slobodnog udarca – 2:2. Za potpuni preokret potrudio se Radulović, posle udarca Mirosavljeva, natrčao je na odbitak.