Време читања: 2 минута

ВОЈВОДИНА (БАЧКО ГРАДИШТЕ) ТОКОМ ВИКЕНДА ОРГАНИЗУЈЕ ТРАДИЦИОНАЛНИ ТУРНИР

Војводина из Бачког Градишта организује 13. турнир ”Трофеј Бачко Градиште 2022”, а у борби за пехар, поред домаћина, учествоваће Младост из Бачког Јарка, Препород (Нови Жедник) и новосадски Борац. Данас од 16,30 часова снаге ће одмерити Градиштанци и Новосађани, док се од 18,30 часова састају војвођански лигаши Младост и Препород. Финале и меч за 3. место играју се сутра.
-Бранимо пехар освојен прошлог лета, суочени са кадровским проблемима, због којих смо били приморани да откажемо мечеве са српсколигашима Нафтагасом и ОФК Бечејом 1918. Турнир се организује више од деценије и постао је заштитни знак клуба. Спортски пријатељи из Бачког Јарка, Новог Жедника и Новог Сада, овде су радо виђени гости и очекујемо лепо дружење током викенда – каже Радомир Раковић, секретар Војводине.
Последњи у низу новајлија, стигао је штопер Јован Драшко (Морава, Владичин Хан), рођен 2003. године. Претходно су опрему задужили голмани Никола Танкосић (Црвена звезда, Нови Сад) и Мића Вулин (Омладинац, Степановићево), Дарко Тешановић (Његош, Ловћенац), Бојан Тројановић (Младост, Бачки Петровац), Стефан Киш (ОФК Бечеј 1918), Немања Томић (Напредак, Надаљ) и Себастиан Сакач (Сутјеска, Бачко Добро Поље). Конкуренцију би још требало да заоштре Давид Савков, Раде Миладинов и Милутин Свилар (Напредак, Надаљ).
-Миладинов и Свилар су наши бивши играчи, иначе су из Бачког Градишта. Склапамо мозаик за четврту сезону међу војвођанским лигашима. Никад није било теже, али верујемо да ћемо поново скоцкати респектабилан састав. Из корена смо променили тим, нови тренер Светозар Совиљ је практично кренуо од нуле, биће му потребна и доза среће у целој причи – рекао је Радомир Раковић, секретар Војводине.
М. Менићанин

ОТИШАО ЦЕО ТИМ

Из Војводине су отишли: Братислав Јелић (Младост, Турија), голман Боривој Бабин и Мартин Јелић (ОФК Врбас), Давор Јелић (Србобран), Немања Наранчић и Данијел Солдат (ОФК Сириг), Милош Ћирић (Војводина, Ново Милошево) и Немања Јанковић (2. октобар, Кумане). Сидро су дигли још Петровић, Малић, Хасичић, резервни голман Бајт и Радојковић.

НОВИ АДУТИ: Мића Вулин и Бојан Тројановић