Време читања: < 1 минут

МЛАДОСТ ИЗ ТУРИЈЕ АНГАЖОВАЛА ОСМОРИЦУ ИГРАЧА ЗА ТРКУ НА ”СЕВЕРУ”

Младост из Турије већ годинама игра запажену улогу на војвођанском ”Северу”, па је постала синоним одличне организације и запажених резултата. Минулу сезону, екипа тренера Мирослава Кнежевића, окончала је на трећој позицији, чиме је за степеник поправила пласман у односу на период од годину дана раније, распиривши код навијача машту о српсколигашкој сцени, као круни успешног рада свих структура, можда већ у предстојећем првенству.
У старо јато, вратио се Драгољуб Васић (на слици) (Тиса, Адорјан), некадашњи капитен. Конкуренцију између статива заоштрио је Марко Миладинов (Спартак, омладинци), док је из Војводине (Бачко Градиште), после голгетера Братислава Јелића, стигао и штопер Давид Петровић. На добро познатој адреси, поново је Братислав Икрашев (Младост, Бачки Петровац). Опрему су задужили још леви бек Жељко Јокић (Индекс) и бонуси Стефан Ђисалов и Митар Сабо (ОФК Бечеј 1918, омладинци).
Евидентно је да су у клубу водили рачуна о свим сегментима приликом склапања кадровског мозаика, освеживши све линије тима, чији капацитети нису занемарљиви, али је то неопходно потврдити на терену.
Илустрација доброг пута су и резултати остварени током припремног периода. Младост је победила српсколигаша ОФК Бечеј 1918 (2:0), имењаке из Бачког Јарка (3:0) и Бачког Петровца (3:2), кулски Хајдук 1912 (2:1) и Дунав из Старих Бановаца (1:0), уз поразе од Шајкаша 1908 (2:4) и Братства 2019 (1:2).
М. Менићанин