Време читања: 3 минута

ПОДУНАВАЦ ИЗ БЕЛЕГИША АНГАЖОВАО ЦЕО ТИМ НОВАЈЛИЈА И НЕ ЖЕЛИ САМО ЈЕДНО ЛЕТО ДА БУДЕ МЕЂУ СРПСКОЛИГАШИМА

У Белегишу ће се ове сезоне гледати српсколигашки мечеви. Подунавац је направио историјски искорак, али сви у клубу су свесни да виши ранг доноси и веће обавезе, па нема опуштања. Позитивна трема пред премијеру је уобичајена, док поглед у ретровизор тренера Марка Живковића намеће оцену да је припремни период протекао по зацртаном плану.
-Пласман у виши ранг, представљао је позитиван импулс. Добили смо додатну дозу енергије и ентузијазма. Свесни да је српсколигашко такмичење захтевно и не трпи импровизације, брзо смо прионули на посао, са циљем да формирамо кадар способан да се са свима ухвати у коштац. Протекли период је обележио рад без поговора, уз одличан одзив на тренинзима – каже Марко Живковић, тренер Подунавца.
Инсистира на војничкој дисциплини. Такав је био и као играч Обилића, Модриче, Бежаније, шведског друголигаша Сиријанске, Дечића (Тузи), Борца из Бањалуке, Инђије, Јединства (Сурчин) и Омладинца (НБ).
-Играчку каријеру сам окончао у Подунавцу. Желим да оставим траг и као тренер. Имам привилегију да тренирам сјајне момке, спремне да индивидуални квалитет подреде систему. ”Војводина” је изазов у сваком погледу, циљ је да напредујемо из утакмице у утакмицу, а да будемо позиционирани далеко од немирних вода, када се буде подвлачила црта. Верујем да је то реална пројекција.
Цео тим новајлија, задужио је дрес Подунавца. На списку су: Коста Спасић (Раднички 1912), Вук Ранђић (ОФК Београд), Владимир Максимовић (Борац, Сакуле), Марко Лабовић (Раднички, Нова Пазова), Бошко Гајић (Омладинац, Нови Бановци), Стефан Пауновић (Студентски град), као и бонуси Лазар Јовановић (Телеоптик), Никола Васић (Лештане), Алекса Релић, Никола Јовановић (Земун) и Никола Витас (Раднички, Нова Пазова).
-Освежили смо све линије тима. Ангажовали смо играче за које смо проценили да ће допринети да имамо стабилност током првенства. Била је потребна и шира лепеза бонуса, па смо и тај сегмент приче успешно заокружили. Кроз осам пријатељских утакмица, сви су добили шансу да се наметну. Није било лако искристалисати састав за премијеру крај Штранда, али то су слатке муке и боље да је тако, него да кубуримо са поставом.
Из клуба су отишли: Бошко Паповић, Феђа Балетић, Бојан Бјелобрк, Алекса Стоисављевић и Кристијан Солдатовић.
-Није искључено да до краја прелазног рока буде још новајлија, али главни део посла, по том питању, завршили смо благовремено. У договору са руководством клуба, трудили смо се да доведемо играче који неће допринети само квантитету, већ и квалитетом допринети да амбиције добију жељени оквир. Охрабрује ме атмосфера на тренинзима, сигуран сам да ће овај тим имати шта да покаже, јер немамо намеру да само једно лето будемо међу српсколигашима.
Подунавац је победио Борац из Прогара (4:1), Раднички из Шида (4:0), Јединство из Сурчина (1:0), Торлак (2:1) и Слогу из Вогња (6:0), ремизирао са Милутинцем (1:1) и Телеоптиком (2:2), уз пораз од Железничара из Инђије (0:2).
-Иако резултати нису били у првом плану, пријало је када смо побеђивали. Стрелци су подбацили само против Железничара, нису успели да затресу мрежу повратника у Војвођанску лигу, иако смо имали шанси. Трка за бодове је нешто друго, такмичарски ритам захтева да будемо концентрисани свих 90 минута, јер свака грешка може да кошта бодова. Недељни меч са Кабелом, прилика је да љубитељима фудбала из Новог Сада и околине покажемо да имамо потенцијал за сигуран корак српсколигашком стазом – рекао је Марко Живковић, тренер Подунавца.
М. Менићанин

ПОЈАЧАН СТРУЧНИ ШТАБ

У клубу су водили рачуна и о јачању стручног штаба. Улога помоћног тренера, поверена је Милошу Живковићу, у питању је Марков рођени брат, док са голманима ради Иван Ђорђевић.

ОПТИМИЗАМ: Иван Ђорђевић, Марко и Милош Живковић ФОТО: Подунавац