Време читања: 2 минута

ЗОРАН ЗУКИЋ (41) НЕ РАЗМИШЉА О ФУДБАЛСКОЈ ПЕНЗИЈИ

Активнија улога Зорана Зукића у тренерским водама, као помоћника у стручном штабу Младости из Бачког Јарка, код многих је изазвала закључак је дошао тренутак да искусни везиста рођен 1981. године стави тачку на богату играчку каријеру. Таквом размишљању допринела је и околност да нема лепшег места да играчко поглавље затвори на Ливадици, где је и поникао. Немирни дух је учинио своје, па ће и ове јесени бити на терену, јер је поново обукао дрес Јединства из Госпођинаца, члана Прве новосадске лиге.

-Размишљао сам да подвучем црту и да играм само за ветеране, посебно због одлуке да будем помоћник Сави Ковачевићу у стручном штабу Младости. То је и била првобитна идеја, али онда је стигао позив пријатеља из Госпођинаца. Брзо сам се договорио са председником Ђорђем Пантићем, тамо је и тренер Мирослав Лолић из Бачког Јарка, а одлично познајем играчки кадар – каже Зоран Зукић.

Минулог викенда, Јединство је освојило бод у двобоју са Црвеном звездом у Новом Саду (2:2), али није био у конкуренцији, пошто је са Јарачанима водио битку у Шиду.

-Скоро све утакмице Јединство ће играти недељом, а Младост суботом, изузетак је био прошлог викенда. За наредно коло, када смо домаћини Татри из Кисача, бићу на располагању. У лиги су још ТСК и ОФК Сириг, где сам провео део каријере. Биће занимљиво, никад није било више тимова подједнаке вредности о чему сведоче и резултати првог кола.

Један је од ретких играча, који је бранио боје сва четири клуба из темеринске општине, а најдужи стаж, рачунајући и млађе категорије, стекао је у Младости. Биографију је украсио још наступима за Обилић, Цемент, Звездару, Бечеј, ЧСК Пивару, ЖСК из Жабља, Борац (Шајкаш)…

-Посветио сам се тренерском усавршавању, ради стицања неопходних лиценци. Ближи се тренутак, када ћу се повући са терена, али намеравам да останем у фудбалским водама. Имам шта да пренесем млађима. Фудбалу сам посветио живот, не могу себе да замислим без додира са спортом који ми је приредио пуно лепих ствари и помогао да изградим бројне мостове пријатељства – рекао је Зоран Зукић.

М. Менићанин