Време читања: 2 минута

ТЕМЕРИНСКИ ТСК У ПОЛУФИНАЛУ КУПА ФСГ НОВИ САД ДОЧЕКУЈЕ ФРУШКОГОРАЦ

Рачунајући изазове на оба колосека, темерински ТСК је непоражен десет мечева. У првенству Прве новосадске лиге, једини није осетио горчину пораза, док је у Купу ФСГ Нови Сад изборио пласман у полуфинале, где ће у среду (16 часова) угостити Фрушкогорац из Сремске Каменице.

-Направили смо добру селекцију играча, погодили са новајлијама и избором тренера. Све се уклопило у складну целину, учинак на терену, мерило је вредности и задовољство је анализирати остварене резултате. Упркос свему, нема еуфорије, јер би представљала камен спотицања. Пред играче и стручни штаб, пре почетка сезоне, нисмо постављали императив било какве врсте, већ је једини задатак за њих био да уживају у фудбалу – каже Никола Лазић, председник клуба.

Темеринци у витрине дуго нису донели пехар. Уколико прескоче Фрушкогорац, ривал у финалу, био би успешнији из двобоја српсколигаша Кабел – Борац (Шајкаш).

-На премијери смо победили Фрушкогорац (2:1), био је то тежак меч, сходно чињеници да су се Каменичани добро појачали за ову сезону. Очекујем поново неизвестан дуел, али верујем да на нашем терену можемо да пронађемо пут ка финалу. Морал екипе је на високом нивоу, на претходна два меча у трци за бодовима, постигли смо 12 голова и имамо разлога да се надамо позитивном расплету полуфинала – истакао је Никола Лазић.

На указано поверење руководства клуба, основаног далеке 1913. године, тренер Михајло Козомора је одговорио серијом без пораза. Није склон експериментисању, сваком играчу је благовремено пронашао позицију на којој може да покаже право лице у систему, где импровизације не пију воду.

-Када сам преузео кормило, играчима сам рекао да, уколико не буду редовно тренирали, немају право да се надају месту у протоколу. Без поговора су прихватили моје захтеве, одлучни да ове сезоне покушају да направе искорак, кроз освајање првог места или пехара Купа ФСГ Нови Сад. Идеалан сценарио, представљао би пун погодак на оба фронта, али идемо постепено, свесни да се до успеха долази мукотрпним радом и одрицањем – каже тренер Михајло Козомора.

Црвено-бели ће у полуфиналу пружити максимум и у такав однос према обавезама нико од навијача нема ни промил сумње.

-Недавно смо у првенству одмерили снагу са Фрушкогорцем, а до победе смо стигли осам минута пре краја. Ривал је на том мечу створио више шанси, али од тада смо доста напредовали на пољу дисциплине и реализације. Упркос великом улогу, не осећамо притисак, већ је жеља да се представимо у што бољем издању. Ако то успемо, ни пласман у финале неће изостати – поручио је Михајло Козомора.

М. Менићанин

ПОБЕДА ЗА МЛАДОЖЕЊУ

Никола Свитић, везиста Темеринаца, у суботу ће потписати најважнији уговор у животу, а саиграчи желе да младожењи, између осталог, подаре пласман у финале. По завршетку одисеја у околним клубовима, вратио се на стару адресу, док је у међувремену завршио мастер студије на Правном факултету у Новом Саду.