Време читања: 3 минута

ИЗБОРНА СКУПШТИНА ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ОДРЖАНА У СТАРОЈ ПАЗОВИ, АКТУЕЛНИ ПРЕДСЕДНИК ДОБИО ПОДРШКУ

Изборна скупштина Фудбалског савеза Војводине, одржана је у ФЦ ФСС у Старој Пазови, а седници су присуствовала 53 од укупно 58 делегата, па је постојао квором за доношење одлука. Дневни ред, обухватао је девет тачака, при чему се најважнија односила на избор председника савеза за мандатни период до 2026. године.

Милош Поњевић, председник Одбора за спровођење избора, присутнима је саопштио да су изборни процеси у општинским и окружним савезима спроведени по прописима и да је за функцију председника ФСВ, у року, приспела само једна кандидатура. С обзиром да је Драган Симовић био једини кандидат, добио је подршку за још један мандат.

-Захвалан сам на поверењу. Током претходног мандата, учињено је пуно позитивних ствари, све структуре савеза су функционисале пуним капацитетом. На крају прошле такмичарске сезоне, Младост ГАТ је изборила пласман у Супер лигу, док се ОФК Вршац пласирао међу прволигаше. Раднички (СМ) је недавно елиминисао Партизан у Купу Србије. Поносни смо на историјске успехе клубова из војвођанске равнице. Истворемено, желим да нагласим да је ФСВ увек имао поузданог партнера у Фудбалском савезу Србије – рекао је Драган Симовић, нови-стари председник ФСВ.

Према речима првог човека савеза, додатна пажња биће усмерена ка борби за регуларност и инфраструктурним пројектима, а у плану је изградња Куће фудбала у Новом Саду.

-Пред нама је прегршт изазова, али енергија и стечено искуство представљају ветар у једра за реализацију зацртаних циљева, укључујући изградњу мини спортских центара. Регуларност желимо да подигнемо на виши ниво и бићемо истрајни у тој борби – поручио је Драган Симовић.

У Скупштину ФСС предложени су: Драган Симовић, Жељко Кнежевић, Зоран Шћепановић, Драгољуб Збиљић, Марко Јовановић, Драган Деспотовић, Срђан Завишин, Горан Драча, Томислав Караџић и Миодраг Радаковић.

Надзорни одбор чине: Зоран Пурић, Радослав Бошковић, Илија Вукоје, Цвета Маринков и Живан Пауновић. Комисија за жалбе, одлуке ће доносити у саставу: Божидар Бероња, Горан Медаковић, Душан Милићев, Горан Недић и Рудин Лагунџић. У састав Дисциплинске и етичке комисије изабрани су: Владимир Бркљач, Саша Јевтић, Драган Новаковић, Веселин Миличковић и Бојан Буха.

Међу бројним гостима, били су Небојша Живановић, новоизабрани председника ФС Региона западне Србије, Марко Здравковић, председник ФС Београда, Никола Лазетић, директор млађих селекција ФСС, Дарко Рамовш, генерални секретар Заједнице клубова Супер и Прве лиге, Зоран Игњатовић…

Марко Менићанин

ШУРБАТОВИЋ: УСПЕСИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЗАМАЈАЦ

Делегатима и гостима, обратио се Јован Шурбатовић, генерални секретар ФС Србије.

-Успеси репрезентације Србије представљају замајац даљег фудбалског развоја свих региона. Током минулог периода, ФСС је потписао неколико озбиљних спонзорских уговора. Борба за регуларност мора да буде континуирана, да би се позитивни примери са Супер и Прве лиге уочавали и на нижим степеним такмичења – истакао је Шурбатовић.

МИОДРАГ ЦВИЈИЋ ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР

За чланове Извршног одбора, изабрани су: Горан Драча, Драгољуб Збиљић, Жељко Кнежевић и Велибор Катић (потпредседници), Александар Ћирић, Новак Кострешевић, Срђан Завишин, Предраг Ратковић, Бранислав Пандуров, Бранко Павловић, Душко Грујић, Бранкица Табак, Зоран Костадинов и Зоран Шћепановић. Функцију генералног секретара и даље ће обављати Миодраг Цвијић. Одбор за хитна питања чине: Драган Симовић, Горан Драча, Жељко Кнежевић, Срђан Завишин и Бранко Павловић.

МАРИЈА МИТРОВИЋ ДИСЦИПЛИНСКИ ИНСПЕКТОР

Функцију дисциплинског инспектора обављаће Марија Митровић из Новог Сада. По професији је адвокат и између осталог одличан познавалац спортског права. Имала је активну улогу у изради Статута ФСВ.