Време читања: 2 минута

ТСК ИЗ ТЕМЕРИНА РУШИ ПРЕПРЕКЕ У ПРВОЈ НОВОСАДСКОЈ ЛИГИ, МРЕЖА МИРУЈЕ 360 МИНУТА

Можда и кључну победу у борби за јесење ловорике у Првој новосадској лиги, темерински ТСК, извојевао је на гостовању директном конкуренту ОФК Југовићу (1:0). Темеринци су и даље једини тим без пораза, са скором од осам победа и два ремија, уз гол-разлику 33:6. Најближи пратилац је Фрушкогорски партизан и има четири бода мање, а црвено-бели гостују у Буковцу у претпоследњем јесењем колу.
-Дерби у Каћу, одигран је у лепом амбијенту, пред 500 гледалаца и волео бих да је више таквих утакмица. ОФК Југовић је показао да има добар тим, али одиграли смо дисциплиновано и, упркос почетној бојажљивости, меч усмерили у жељеном правцу. Одбрана је изнела огроман терет, мрежа нам је нетакнута 360 минута – каже тренер Михајло Козомора.
Злата вредне бодове, донео је погодак Балажа Пашке, из слободњака. Са 20 метара, погодио је угао, при чему је парада голмана само улепшала мајсторију. Офанзивни везиста, касније је покушао да приреди репризу, али пречка је била савезник домаћина.
-Победа је подстрек за даље, у преосталих пет испита, желимо да потврдимо вредност. На домаћем терену дочекујемо Бачку 1923, Татру и ЖСК, док гостујемо Црвеној звезди и Фрушкогорском партизану. Сви су додатно мотивисани против нас, боре се да буду први тим који нас је саплео на путу ка циљу. Радимо пуним капацитетом, на сваком тренингу је минимум 20 играча и сјајна атмосфера вуче напред.
Серији од пет узастопних победа, печат су ударили стрелци, јер су постигли 25 голова. Стеван Павлов је, са 11 рецки у колони, водећи голгетер лиге.
-Тим избаци појединца у крупан план. Играмо офанзивно, спремни за висок ритам током свих 90 минута. Самопоуздање је на врхунцу, али нема еуфорије, пошто има још пуно да се игра док краја првенства. Нисмо усамљени у амбицијама, поред нас, издвојило се још пет екипа и то даје драж такмичењу – рекао је тренер Михајло Козомора.
М. Менићанин

ФИНАЛЕ КУПА СА КАБЕЛОМ

У финалу Купа ФСГ Нови Сад, 26. октобра, мегдан ће поделити ТСК и српсколигаш Кабел, Жребом је одређено да се меч игра у Темерину, са почетком у 15 часова.
-Корак смо до пехара и имамо право да размишљамо у правцу његовог освајања. Кабел је у одличној форми, више од месец дана не зна за пораз у српсколигашком такмичењу. Са плејадом играча пониклих у Војводини представља велики изазов, али и мотив да покушамо да изненадимо Новосађане – каже Козомора.