Време читања: < 1 минут

ТСК ГОСТУЈЕ НАЈБЛИЖЕМ ПРАТИОЦУ У ДЕРБИЈУ ПРВЕ НОВОСАДСКЕ ЛИГЕ

Два кола пре спуштања завесе на јесењу етапу у Првој новосадској лиги и уочи гостовања најближем пратиоцу, лидер ТСК има четири бода више од Фрушкогорског партизана. Темеринци су једини без пораза, уписали су једанаест победа и два ремија, уз гол-разлику 41:7, док су другопласирани Буковчани хит првенства, са свих седам победа на домаћем терену. Дерби ће бити за сладокусце, истовремено и јесењи дипломски рад црвено-белих.

-Близу смо јесењих ловорика, али не осећамо притисак, јер целе јесени смо ношени идејом да уживамо у фудбалу. То нам је отворило и пут ка пехару у Купу ФСГ Новог Сада, пошто смо у финалу елиминисали српсколигаша Кабел. Поглед са врха табеле је леп, даћемо све од себе да у преосталих 180 минута сачувамо ореол непобедивости – каже тренер Михајло Козомора.

Мрежа црвено-белих, била је нетакнута 579 минута. Одбрана ће, са штоперима Алексом Кнежевићем и Душком Радичићем, бити на искушењима у Буковцу, док се од Стевана Павлова, водећег стрелца лиге, уз подршку капитена Јове Пуповца, очекује успешно решавање офанзивних задатака.

-Буковчани су постигли идентичан број голова као наша екипа и нису случајно у борби за највиши пласман. Већ смо прошли кроз ситуацију, када смо гостовали најближем пратиоцу, победивши тада другопласирани ОФК Југовић. Имам слатке муке око састава, на последњем тренингу уочи утакмице, била су 23 играча – истакао је Михајло Козомора.

М. Менићанин