Време читања: 2 минута

БРАНА ИЛИЋ КУМОВАО ОДЛИЧНИМ РЕЗУЛТАТИМА СЛОВЕНА ИЗ РУМЕ НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”ЈУГУ”

Берићетној јесени фудбалера Словена из Руме, другопласираних на војвођанском ”Југу”, кумовао је и Брана Илић (37). Током богате интернационалне каријере, играо је за Рад, Земун, Партизан, Војводину, Актобе, Јанину, Арис, Кишварду, Инђију, Феникс 1995 и Железничар (Панчево), а у Борковачкој долини се обрео летос и из ове перспективе наглашава да је повукао потез којим је продужио фудбалски живот минимум годину дана.
-Уживам у фудбалу, дишем пуним плућима, осећам се као на почетку каријере. Имам мотива да тренирам, атмосфера у клубу је сјајна, а Рума је близу Голубинаца и породичног дома. Дошао сам на позив некадашњих саиграча, актуелног капитена Борислава Јовановића, и донедавног шефа стручног штаба Милана Маслића. Председник Милорад Батало, заједно са сарадницима, улаже пуно напора да клуб континуирано настави узлазном линијом. Поглед на табелу изазива задовољство, у кругу смо кандидата за пласман међу српсколигаше – каже Брана Илић.
Није кренуло по плану, јер Словен је на старту уписао три пораза без постигнутог гола. Одлука да кормило преузме Зоран Грујић показала се правовременом, па су Румљани нанизали 12 мечева без неуспеха. Продор до друге позиције, омогућила је сјајна серија од десет победа и два ремија, са Дунавом и Железничаром (оба пута 1:1).
-Можемо да жалимо за изгубљена два бода у двобоју са Дунавом, не могу да верујем шта смо промашили на тој утакмици. Штета што је завршен јесењи део, ушли смо у одличан ритам и лидеру се примакли на три корака. Постигли смо највише голова и уз Железничар имали најбољи учинак у улози госта. Лига са осам некадашњих српсколигаша није наивна, али више пута смо добили комплимент да играмо најлепши фудбал.
Неуморни офанзивац није пропустио ниједан меч, уписао је свих 15 наступа, показавши млађима како се бори за клупске боје. Минулог викенда, на гостовању у Пећинцима, постигао је хет-трик и уписао две асистенције.
-Никад се нисам оптерећивао головима и личним учинком. Битно је да тим иде ка зацртаном циљу, а колектив увек избаци у први план неког појединца. Ово је лепа прича, има потенцијал на дуже стазе, кроз направљени спој младости и искуства. Биће теже у пролећном делу, ривали ће нас гледати озбиљније и желети да прекину позитиван низ, док је нама да им ускратимо то задовољство.
И када оконча играчку каријеру, неће рећи збогом фудбалу. Планира да се посвети тренерском позиву и издваја пуно времена на пољу едукације.
-Зоран Грујић, садашњи шеф стручног штаба, био ми је ментор током стицања Б лиценце УЕФА и уз њега планирам да полако улазим у тренерске воде. Нисам размишљао о завршетку каријере, ако се коцкице поклопе, па се пласирамо у Српску лигу ”Војводина”, дефинитивно бих одлуку одложио на неодређено – рекао је Брана Илић.
Класа је вечна, године су само број…
М. Менићанин

ДЕВЕТ ГОЛОВА НА КОНТУ

Брана Илић и саиграч Стефан Цвијић, са по 9 голова, предводе листу стрелаца војвођанског ”Југа”. Исти учинак, остварили су још Стеван Веселиновић (Железничар) и Елмир Асани (Славија).


ФОТО: Словен Рума