Време читања: 2 минута

58. ДНЕВНИКОВ ТУРНИР

Као и прошло такмичарско издање, Фудбалски савез града Новог Сада подржао је Дневников турнир, уз речи председника Новака Кострешевића, који истиче да је контакт са агенцијом Мтим, Веселина Вилотијевића остварио и пре него што су обелодањене вести за котизацију односно пријаве екипа. Очекује се да учешће узму екипе које су под покровитељством ФСГНС, што је, понављамо, био случај и минулог децембра.

– С обзиром на традицију турнира, али и на чињеницу да је реч о такмичењу под Дневниковим покровитељством, Фудбалски савез Новог Сада прихватио је могућност да буде уз турнир – рекао је председних градског савеза, Новак Кострешевић. – Поздравили смо намеру да турнир оживи и настави тамо где је у међувремену стао. Анимирали смо и мотивисали све клубове Прве и Друге новосадске лиге да буду на турниру и уз турнир. Презадовољан сам утиском да смо на прави начин допринели да догађај прође у складу са очекивањима свију којима је до турнира стало.


Котизације се дуплирају после 5. децембра

Такмичење је и ове године подељено у шест категорија: сениори, ветерани, полетарци (2012/13 год), петлићи (2010/11), пионири (2008/09) и кадети (2006/07). У плану су и ревијалне утакмице фудбалерки, које би својим учешћем оплемениле садржај турнира.

Пријаве за турнир примамо до 12. децембра на мејл dnevnikovturnir­gmail.com или на профил на Инстаграму: Дневников турнир. Котизација се упкаћује на текући рачун 340-11030722-90, а износи: сениори и ветерани 8.000 и млађе категорије (полетарци, петлићи, пионири и кадети) 6.000 динара, за уплате до 5. децембра. Од 6. до 12. децембра уплате се дуплирају. Јавно жребање је 14. децембра. Такмичење у Спенсовој малој дворани почеће 17. децембра и трајаће до 15. јануара, када су планиране финалне утакмице у свим категоријама.


– Ми смо са Вилотијевићем контактирали пре него што сте ви објавили да су кренуле пријаве за турнир – спремно ће Кострешћевић. – Најмање што можемо јесте да у идентичном обиму, као и пре годину дана, изађемо у сусрет захтевима турнира. Наравно, Извршни одбор Савеза донеће одлуку на који начин и у ком обиму, али убеђен сам да ће чланови одбора подржати намеру да будемо присутни и на 58. Дневниковом турниру – завршио је Кострешевић.