Време читања: 2 минута

СЛОГА ИЗ ТЕМЕРИНА У ЗЛАТНОЈ СРЕДИНИ ВОЈВОЂАНСКОГ ”ЈУГА”

Jeсењу етапу шесте сезоне на војвођанском ”Југу”, фудбалери Слоге из Темерина, окончали су у златној средини. Биланс од седам победа, два ремија и шест пораза, уз гол-разлику 22:18, омогућио је освајање осме позиције и бодовну залиху за миран пролећни део трке.
-Можда смо могли да будемо пар степеника боље пласирани, с обзиром да је тим играо добро, али нема разлога за незадовољство. Пореметиле су нас повреде и картони, јер да смо били комплетни и салдо би био богатији. Најбоља издања, била су против комшијске Младости (5:1) и Доњег Срема 2015 (2:0), подбацили смо у гостима код Славије (1:3) и на домаћем терену са Железничарем (0:2). – каже Јован Балабан, председник Слоге.
Темеринци су имали разлога за незадовољство суђењем на неколико мечева, нарочито са Индексом, када су оштећени за класичан пенал при нерешеном резултату, али грешке арбитара нису желели да истичу у први план.
-Свако има право да погреши, битно је да не постоји намера да се клуб оштети. Никад нисмо тражили помоћ арбитара, већ само равноправан третман. Пред крај јесењег дела, имали смо одлично суђење у поразу од Славије и у ремију са водећим Хајдуком. Далеко смо од зоне испадања, али неће бити опуштања – нагласио је Јован Балабан.
Повреда штопера Дамјана Тодоровића, коме су страдали лигаменти у четвртом колу, задала је главобољу стручном штабу, при чему су играчи током уводних пет мечева добили чак 21 жути картон, уз три црвена картона.
-Стартовали смо са две победе, без примљеног гола, а онда смо у Доњем Товарнику поражени из казненог ударца. После три меча без постигнутог гола, стрелци су се пробудили у комшијском дербију са Младости. Игре су биле испред резултата, требали смо да имамо више бодова. Лидер се провукао у последњем колу, невероватно је шта је голман Хајдука одбранио, спречивши нас да победом украсимо јесен – истиче Мирко Давидовић, тренер Слоге.
На прсте једне руке, могу да се изброје утакмице, када су све рубрике у протоколу биле попуњене.
-У мечу са Дивошанима, на клупи смо имали резервног голмана и двојицу играча. Поносан сам на момке, стоички су изнели терет јесењег дела у ситуацији, када смо често морали да правимо рокаде. Штопери су играли бекове, офанзивце смо враћали у дефанзиву, али из свега смо изашли задовољни и спремни за још боље резултате у наставку првенства – рекао је Мирко Давидовић.
М. Менићанин

ПАПОВИЋ ПРВИ СТРЕЛАЦ

Бошко Паповић је постигао седам голова, прати га Мирослав Буквић са три рецке. Немања Томић, Зоран Јакшић, Филип Клаић и Ненад Марјановић, режирали су по два поготка.