Време читања: 3 минута

СИРИЖАНИ СЕ ПРОБУДИЛИ ДОЛАСКОМ МИХОЉСКОГ ЛЕТА И НАНИЗАЛИ ОСАМ МЕЧЕВА БЕЗ ПОРАЗА

Серијом од осам мечева без пораза, фудбалери ОФК Сирига, трасирали су пут ка горњем делу Прве новосадске лиге. Није кренуло по плану, јер су до почетка октобра само три бода била на конту, али друга половина јесење етапе обележена је берићетним низом. Сирижани су остварили биланс од седам победа, четири ремија и четири пораза, уз гол-разлику 28:24, освојивши шесту позицију.
-Највећи проблем представљала је чињеница да је у одбрамбеној линији, у односу на тим из прошле сезоне, када смо освојили прво место у Градској лиги Новог Сада, остао само десни бек Бојан Радић. На левом беку, није било повређеног Бориса Брежњака, а познато је колико нам значи, док је штопер Душко Васић, због обавеза на радном месту, био редован тек од десетог кола – каже Александар Миљковић, тренер ОФК Сирига.

Тренер ОФК Сирига – Александар Миљковић/ФОТО: М. М.

Старт је био мимо очекивања, а после уводна два кола, гол-разлика (0:6), изазвала је зебњу код навијача.
-Расположење је мало поправио реми са Фрушкогорцем (1:1). У Жабљу, морали смо да се задовољимо бодом (2:2), пошто нас је голман домаћина спречио да победимо, док је Цемент преокретом однео бодове са нашег терена. Првенац смо уписали тек у осмом колу.
Михољско лето, позитивно је деловало на Сирижане. Редом су падали Омладинац (4:1), ОФК Футог (4:3), Динамо (3:0), Петроварадин (4:3) и ОФК Југовић (2:1). Почетком новембра, Бачка 1923 се испрсила у Сиригу (1:1), док су током завршних 180 минута јесени освојени бодови у окршајима са Црвеном звездом (1:0) и Татром (4:1).
-Преспавали смо половину јесење трке, да смо од почетка играли овако, били бисмо међу кандидатима за пласман у виши ранг. Више бодова смо освојили у гостима, него пред својим навијачима. Стварали смо доста шанси, али и промашивали. Финиш је поправио слику и поглед на табелу учинио лепшим.
Тон игри, давао је некадашњи интернационалац Љубиша Вукеља (39), док је ударна игла био Бранко Караћ, прошле сезоне адут Железничара из Инђије. Терет јесени, изнели су још Милорад Косић, Никола Лаковић, Данијел Солдат, Бојан Радић, Немања Вулић, Бојан Ружин, Драгомир Декић, Александар Марјанов и Марко Грујичић, а било је простора и за Бранка Аћимовића и Стефана Митровића, рођене 2004. године. Најмлађи првотимац је Никола Шведић (16).

Љубиша Вукеља/ФОТО: М. М.

-Руководство клуба, са председником Николом Вукашиновићем и спортским директором Владимиром Рељићем, обезбедило је одличне услове за рад. На помоћном терену имамо рефлекторе, па смо тренинге могли да организујемо и у вечерњим часовима. Клуб је на стабилним темељима, покушаћемо да наставимо позитиван низ у пролећном делу, јер нисмо показали све из репертоара – рекао је Александар Миљковић, тренер Сирижана.
М. Менићанин

КАРАЋ 11 У МЕТУ

Бранко Караћ је блистао током јесени, постигао је 11 голова. Никола Лаковић је био стрелац шест пута, уз хет-трик против Петроварадина. По две рецке, уписали су Љубиша Вукеља и Данијел Солдат.


ФОТО: Најбољи стрелац – Бранко Караћ/М.М.