Време читања: 3 минута

НА ПРВОМ ТРЕНИНГУ ВОЈВОДИНЕ ИЗ БАЧКОГ ГРАДИШТА 21 ИГРАЧ, ОПТИМИЗАМ ПОКРЕТАЧКА ЕНЕРГИЈА

Не желећи да се осврћу иза себе, сходно јесени за заборав, већ погледа усмерених ка берићетнијем пролећу, кренули су са радом фудбалери Војводине из Бачког Градишта. На првом окупљању, био је 21 играч, а једини циљ је опстанак на војвођанском ”Северу”.

Током паузе, клуб је добио ново руководство, па је председник Стојан Стојановић, са сарадницима, прионуо на посао око ангажовања новајлија, неопходних у реализацији амбиција.

-Позиционирани смо испод црвене линије, али постоји начин да се изађе из лавиринта слабих резултата. Поред озбиљног рада током припремног периода и освежавања свих линија тима, биће потребна доза среће. Верујем да ћемо успети да испливамо из немирних вода и да из свега извучемо поуке, да Војводина никад више не дође у сличну ситуацију – каже Стојан Стојановић, председник клуба.

За разлику од претходних сезона међу војвођанским лигашима, када су се котирали високо, Градиштанци су јесенас освојили мршавих девет бодова. Упркос томе, присутан је оптимизам пред пролећна искушења.

-Клуб функционише на стабилним темељима и из тога црпимо енергију за активности око играчког кадра. Сви очекујемо боље резултате у наставку првенства. Имамо одличне инфраструктурне услове, богата традиција додатно нас обавезује, па ћемо уложити максимум напора да бисмо Бачко Градиште сачували на мапи војвођанских лигаша – јасан је Стојан Стојановић.

После рада на ”Југу” (Младост и Индекс) и ”Истоку” (Војводина 1928), тренер Ненад Рајић отворио је поглавље на ”Северу”. Препознатљив је по харизматичном и енергичном вођењу својих екипа, па је процена да ће размрдати тим и представљати додатни замајац у захтевној мисији.

-Кренули смо од нуле, за нас првенство, практично, тек сад почиње. Војводина је међу боље организованим клубовима у равници, јесенас су организација и резултати били у раскораку, а покушаћемо заједничким снагама да то променимо. Не бих се прихватио изазова да не верујем у позитиван расплет – истиче Ненад Рајић.

Некадашњи голман је трећи тренер за кормилом. Пре њега, на клупи, били су Светозар Совиљ и Горан Лаличић. Није навикао на лагодан ритам, јер је често вадио кестење из ватре. У раду ће му помагати Бојан Билбија, дугогодишњи капитен, који је прошле сезоне окончао каријеру, док ће бригу о голманима водити Слободан Бацковић.

-Свако мора да ради најбоље што уме у својој зони одговорности. Немамо простора за празан ход, сваки меч биће својеврсни бараж и тест вредности. Охрабрује ме добра енергија коју сам приметио одмах по доласку на стадион. Бићемо озбиљни и посвећени, само таквим односом према задацима можемо да се надамо успесима – категоричан је Ненад Рајић, тренер Војводине.

М. Менићанин

ЈЕДАНАЕСТ ДОЛАЗАКА

Радомир Раковић, секретар клуба, ових дана имао је пуне руке посла, с обзиром да ће физиономија екипе бити промењена. Конкуренцију су заоштрили: голман Алекса Слијепчевић (Младост ГАТ), Немања Јовић, Марко Бубања и Милан Ефендић (Младост, Турија), Милан Ковачевић (Јединство, Руменка), Влада Бошњак (Дунав, Стари Бановци), Игор Дражић (Торњош), Зоран Стефанов (Напредак, Надаљ), Милош Ћирић (Војводина, Ново Милошево), Владислав Агоч и Марко Ђукић (ОФК Бечеј 1918, омладинци).

ПЕТ ТЕСТОВА

На терену са вештачком подлогом у оближњем Бечеју, фудбалери Војводине, имаће пет тестова. Прва провера нивоа форме је против Младости из Турије (28. јануар), следе мечеви са Јединством (Госпођинци), темеринском Слогом, Младости (БЈ), док је ТСК ривал у генералној проби (25. фебруар).