Време читања: 2 минута

МЕМОРИЈАЛ ,,АНДРИЈА АНКОВИЋ”

У данашњем пријатељском мечу одиграном на стадиону „ГОШК Габела“ РФК Нови Сад поражен је резутатом 1:0 (1:0) хрватског Јадрана. Стрелац јединог гола на мечу био је Чепо у 45. минуту.

Јадран – РФК НС-1921 1:0 (1:0)

ЈАДРАН ЛУКА ПЛОЧЕ: Марган, Маненица, Родин, Чепо, Марић, Петровић, Кордић, Николац, Ждерић, Главина Ромић. Играли су још: Марић, Перић, Ерцег.

РФК НОВИ САД: Елесин, Радивојевић, В. Балабановић, Младеновић, Леандро, Сердар, Милошевић, Јовановић, Благојевић, Јовановић, Благојевић, Јокић, Влалукин. Играли су још: Продановић, Станић, Мажић, Милосављев, Кокир, М. Балабановић, Миловановић, Милисављевић, Рељић, Даничић, и Хрубик.

РФК Нови Сад је доживео први пораз на припремема у Међугорју. ,,Канаринци” су изгубили у полуфиналу Меморијалног турнира ,,Андрија Анковић” од екипе Јадрана из Плоча. Екипа коју с клупе предводи Бранко Жигић је кажњена за промашаје.

Жуто-плави су одлично почели меч. У првих десет минута су имали две одличне прилике, а најбољу је пропустио Војислав Балабановић у 16. минуту када је после добре акције целог тима погодио стативу. Екипа са Детелинаре је стварала шансе, али није успела да искористи ниједну у првом полувремену. Када су сви на стадиону помислили да ће се на полувреме отићи без голова екипа Јадрана из Плоча је успела да постигне гол. Смушеност у одбрани искористио је Ивано Чепо који је савладао голмана Елесина.

У другом полувремену РФК Нови Сад је кренуо на све или ништа са жељом да стигне до изједначења. Поново су стварали шансе, али никако нису успели да пронађу пут до мреже. Тренер Бранко Жигић је у 60. минута променио цео тим. Момци који су добили прилику у последњих пола сата су у финишу меча пропустили две одличне прилике, прво је ударац Милосављева зауставио голман Јадрана, а потом је одлично главом шутирао Лука Милосављевић.

Већ сутра екипа Новог Сада игра утакмицу за 3. место против екипе ГОШК-а, пошто је домаћин у првом мечу поражен од екипе Зрињског резултатом 0:1. Сутрашњи меч Новосађани играју од 13 часова.