Време читања: 2 минута

ГРАДИШТАНЦИ ИЗ КОРЕНА ПРОМЕНИЛИ ТИМ И ЖЕЛЕ ОПСТАНАК НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”СЕВЕРУ”

После две провере на терену са вештачком подлогом у Бечеју, фудбалери Војводине из Бачког Градишта, угостили су комшијску Слогу (Темерин) пред својим навијачима и у условима тешким за игру остварили победу (2:0), головима Давида Савкова и Илије Ердељана, најбољег стрелца у досадашњем делу припремног периода.
Градиштанци су испод црвене линије на војвођанском ”Северу”, са мршавих девет бодова. Кадар је драстично измењен, а нови тренер Ненад Рајић, са помоћницима Бојаном Билбијом и Слободаном Бацковићем, храбро се ухватио у коштац са изазовом званим – опстанак.
-Улазимо у завршну фазу припремног периода. Преостале су две седмице рада до пролећне премијере. У погону је двоцифрен број новајлија, потребно је пуно енергије и стрпљења да би се уклопили у жељени мозаик. Анализа до сада урађеног показује да смо покренули ствари у позитивном правцу. Нисмо оптерећени резултатима у пријатељским утакмицама, битније ми је да код играча видим изражен вољни моменат и пун ниво концентрације током свих 90 минута – каже Ненад Рајић, тренер Војводине.
Војводина је ремизирала против Младости из Турије (1:1), ривала на пролећној премијери, а поред Темеринаца, победила је подручног лигаша Јединство из Госпођинаца (5:0). У недељу ће, са почетком у 14 часова, угостити Младост (Бачки Јарак).
-Ситуација је деликатна, али не и безизлазна. Није ми први пут у тренерској каријери да вадим кестење из ватре. Војводина је одлично организован клуб, богате традиције и по свим параметрима заслужује опстанак међу војвођанским лигашима. Имамо обавезу да дамо максимум у припреми за пролећне испите, а онда ћемо храбро да се боримо као да сваког викенда играмо бараж.
Епилог уводних пет кола, могао би да постави путоказ ка циљу. Градиштанци су домаћини Младости (Т), Радничком 1905 (Бајмок) и Радничком 1918 (Ратково), а гостују Херцеговцу и Препороду.
-Радио сам на ”Југу” и ”Истоку”, ово ми је ватрено крштење на ”Северу”. Имам довољно информација о свим ривалима, а познајем доста играча, нарочито оних искуснијих, којих не мањка ни у овој лиги. Не вреди да гледамо уназад, јесен треба заборавити и поставити се као да сад почиње трка. Добар старт, улио би додатну дозу самопоуздања. Верујем у позитиван расплет приче – рекао је Ненад Рајић, тренер Војводине.
М. Менићанин

ЧЕТРНАЕСТ ДОЛАЗАКА

Конкуренцију су заоштрили: голман Алекса Слијепчевић (Младост ГАТ), Немања Јовић, Марко Бубања и Милан Ефендић (Младост, Турија), Милан Ковачевић (Јединство, Руменка), Влада Бошњак (Дунав, Стари Бановци), Игор Дражић (Торњош), Зоран Стефанов (Напредак, Надаљ), Милош Ћирић (Војводина, Ново Милошево), Милош Сикимић (Вележ, Невесиње), Станко Радосављевић (Србобран), Владислав Агоч, Филип Пинцолић и Марко Ђукић (ОФК Бечеј 1918, омладинци).


ФОТО: Војводина (БГ)