Време читања: 3 минута

ФК ВОЈВОДИНА

Фудбалери Војводине у петак од 16 часова дочекују екипу Радника у 23. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије, а тренер Милан Раставац позвао је навијаче да у што већем броју подрже тим у борби за важне бодове.

Војводина је у првом мечу овог пролећа пред својим навијачима победила екипу Колубаре резултатом 3:0, а Раставац жели да настави тај низ и против Радника.

– Почео бих ову конферецију позивом нашим навијачима да дођу и да нас подрже и помогну да остваримо нову победу. Ми смо екипа која не узима ништа, већ осваја, а то значи борба у којој ми дајемо све од себе и много нам значи помоћ са трибина. Зато позивам наше навијаче да дођу на стадион и да буду уз нас и помогну нам у тој борби. Што се тиче те утакмице, наравно да нам неће бити лако. Радник је направио одређене промене, појачали су се, што показује и њихов бодовни салдо на старту другог дела сезоне. Имаћемо ривала који жели да нас изненади и дође до бодова, а наш задатак је да то онемогућимо. За то ће бити потребно да будемо довољно агресивни офанзивно и дефанзивно и да довољно трошимо противника и дођемо у ситуацију да дођемо до три бода – рекао је Раставац.

Он зна да ће Радник имати велики мотив против Војводине, али је сигуран да ће жеља његове екипе бити још већа.

– Верујем да ће имати велики мотив, али опет не видим разлог да буде већи него наш. Ми смо сами себи најважнији и дошли смо у ситуацију да нема више калкулисања и све је у моменту и то у овом – истиче Раставац.

Воша ће против Радника бити готово комплетна, пошто је ван строја само Урош Кабић.

– Сви су здрави осим Уроша Кабића који ће бити још неких седам дана ван строја. Урош Николић се вратио у тренажни процес и конкурисаће за састав – рекао је Раставац.

Тренер Воше признао је да је реми у Лучанима био психолошки ударац, али да ће најбољи лек бити нова победа.

– Свака утакмица у којој осећате да сте заслужили више, а добили мање доноси неки психолошки ударац. Осетили смо тај ударац и верујем да смо га преживели, а најбољи лек за то су три бода – истакао је Раставац.  Радник је прошле године победио Војводину у Новом Саду резултатом 1:0 и тако је почео низ пораза „старе даме“, али ни та традиција не оптерећује Милана Раставца.

– Мене та традиција дефинитивно не оптерећује. Ја сам човек који гледа унапред и који своје циљеве и решења тражи у свему ономе што долази. Мислим да смо ми у овом моменту квалитетнији тим од Радника и на нама је да то покажемо. Нема разлога ни да колектив буде оптерећен неким негативним резултатима из прошлости – каже Раставац.

Он је за крај додао да је једна од опција да Воша заигра у офанзивнијем саставу него иначе.

– Имамо идеју да будемо у офанзивнијој постави из два разлога – да брже и чешће нападамо и да противника много више трошимо и терамо на грешке – закључио је Раставац.

Улазнице за ову утакмицу ће се продавати по ценама од 400 (запад), 200 (исток) и 100 динара (север). Улазнице за запад ће се продавати на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), улазнице за исток ће се продавати на благајни на источној трибини (поред ресторана „Огњиште“), док ће се улазнице за север продавати у шопу навијача Војводине на западној трибини „Карађорђа“. Благајне ће бити отворене на дан меча, сат времена пре почетка утакмице.

Улаз на исток биће слободан за све који дођу у обележју ФК Војводина (дрес, мајица, шал итд).

Утакмица Војводина – Радник на програму је у петак у 16 часова уз директан пренос на каналу Арена премиум 1.