Време читања: < 1 минут

СРПСКА ЛИГА ”ВОЈВОДИНА” СА 15 КЛУБОВА У ПРОЛЕЋНОМ ДЕЛУ

У суботу се наставља трка за бодовима у лигама под окриљем ФС Војводине, а на теренима Српске лиге ”Војводина”, учествоваће 15 клубова, сходно одлуци руководства Радничког 1912 из Сомбора о иступању из такмичења јесењег првака.
У седиште ФС Војводине, стигао је допис, којим су Сомборци обавестили челнике савеза да, због организационих проблема, тренутног недостатка финансијских средстава и великог одлива играча током зимског прелазног рока, нису у могућности да сениорском тиму обезбеде елементарне услове за даље такмичење. Пионирска, кадетска и омладинска селекција, наставиће такмичење у Квалитетним лигама Војводине.
Према одредби члана 50. став 1. Правилника о фудбалским такмичењима, клуб који одустане од такмичења пре него што одигра 75% од укупног броја предвиђених утакмица, биће брисан из такмичења, док је чланом 52. истог Правилника прописано да, у оваквој ситуацији, клуб прелази у најнижи степен такмичења.
Сомборци су, уз Текстилац, били главни кандидат за пласман међу прволигаше, а извојевали су и победу на терену директног конкурента. У првом пролећном колу, требали су да угосте Динамо 1945, па ће Панчевци имати додатних седам дана за склапање жељеног мозаика.