Време читања: 2 минута

У РАЗГОВОРУ СА МИХАИЛОМ ЈАЊИЋЕМ, ЧЛАНОМ УПРАВЕ ТЕКСТИЛЦА, ГЛАВНОГ КАНДИДАТА ЗА ПРВУ ЛИГУ

Иступањем Радничког 1912 из Сомбора из српсколигашке Војводине, Оџачани су излетели на врх и највећи су кандидати за пласман међу прволигаше.

– Налазимо се на корак од историјског успеха чиме би остварили снове свих Оџачана, првенствено оних који их нису досањали још од давне 1919. године.

Активностима у прелазном року, уз наговештај иступања Сомбораца што је добило и званичну потврду минулих дана, челници нису седели скрштених руку. Играчки кадар ојачан дочекује пролећну премијеру:

– Атмосфера у тиму је одлична, уз придошла појачања и складан спој искуства и младости и наравно професионалце у стручном штабу на челу са младим стручњаком Милованом Панковом, спремно улазимо у пролећни део првенства, да одбранимо епитет јесењег шампиона.

Уз играчки кадар, јачају и остале клупске структуре…

– Да Текстилац има високе амбиције говори у прилог и чињеница да је дошло и до кадровских појачања у управи и менаџменту. Поред Милојка Ерића и спортског директора Веселина Ђурковића који су најзаслужнији за успон тренутног лидера, на чело клуба постављен је Јован Милетић. Свој долазак у клуб такође видим као жељу управе за високим степеном професионалнализма.

Резултатски успон у виши ранг изискује, свакако, много већа улагања, чега су водећи људи и те како свесни.

– Ипак, за даљи напредак и евентуални пласман у Прву лигу Србије потребна је већа укљученост и присутност Општине, те очекујем да ће у наредном периоду који је пред нама доћи до чвршће сарадње јер је интерес обостран.

Упркос ”неочекивано” високој предности, нема опуштања:

– С обзиром да сам претходних шест месеци провео у кулском Хајдуку на позицији генералног секретара, упознат сам са квалитетом екипа и саме лиге, те бодовна разлика од 5 бодова предности коју имамо у односу на прве пратиоце Бечеј и Јединство не дају нам за право да ноншалантно уђемо у такмичарски ток.

Већ за викенд на домаћем терену Текстилац чека тежак испит, противник је Нафтагас из Елемира, са којим су ремизирали у јесењем делу.

– Овим путем позивам публику да у што већем броју дођу у суботу од 14:30 на градски стадион и подрже плаво-беле – поручио је Михаило Јањић, млади спортски радник.

ИМАЈУ РЕЦЕПТ ЗА УСПЕХ: Тренер Милован Панков, Михаило Јањић и Владимир Пуповац, задужен за рад са голманима